sâmbătă, 28 aprilie 2012

ElectRo Exclusives No. 028: Dudawles


     
“Am început să mixez în 2008 dintr-o joacă. Eram între 2 joburi şi vroiam să mă regăsesc într-una dintre pasiunile mele. Ştiam că am o afinitate pentru muzică şi că am ureche muzicală. Eram îndrăgostit de drum & bass şi mi-am zis <hai să îmi iau nişte scule basic şi să mixez acasă, pentru mine>. Îmi plăcea atât de mult încât stăteam şi 4-5 ore/zi mixând tot felul de piese/genuri/stiluri, dar tot la drum & bass mă întorceam. Având câţiva prieteni dji, în scurt timp am ajuns să mixez în barurile de prin Cluj.
La câteva luni m-am apucat de producţie, în Reason, şi am cam rămas blocat pe Reason ani buni. Mi-a plăcut mult, stăteam pe atunci într-un apartament de 3 camere cu Dan Bazix şi Acqzuel şi lucram non stop la piese (şi eu, şi ei) şi făceam şi un master în paralel. Aproape tot ce terminam de produs, semnam la labeluri, mai puţin cunoscute dar bunicele. Nu erau geniale piesele, dar erau aerisite, sunau curat, erau muncite. Îmi amintesc bucuria primei piese semnate la un label, o senzaţie de neuitat. :)
La început lucram pe chestii minimaliste, mai apoi am început să fac piese dansate, mai de club, având în vedere că rareori puteam să strecor piese de-ale mele în seturi. Le lipsea acea energie.
După diverse giguri şi piese semnate au început să apară şi giguri în afara Clujului. Era o perioadă în care aveam timp serios să mă promovez, numai asta făceam.
În ianuarie 2011 vine propunerea lui MC Agent de a mă alătura grupului Unusual Suspects, crew care există la noi deja de 9 ani şi a dovedit multe prin calitatea artiştilor pe care îi promovează şi nenumărate petreceri de succes. Bineînţeles că am fost onorat şi am acceptat, şi de atunci am colaborat extrem de bine. Am avut multe giguri cu MC Agent, am tras mixuri împreună, am organizat evenimente, totul a decurs exact aşa cum trebuia şi mergem mai departe tot în aceeaşi formulă.
Ca şi dj set am avut câteva momente notabile în <cariera> mea scurtă. N-aş putea să spun care a fost cel mai reuşit gig, am avut giguri cu 1500 de oameni la care vibe-ul era comparabil cu cel al petrecerilor de 50 de plătitori. Un gig care îmi va rămâne mereu la suflet a fost în 2010 când au venit prietenii mei din Germania, Corn Flex împreună cu fraţii lui şi MC Mike Romeo. Petrecerea a fost în Flying Circus din Cluj şi a durat până la 6 dimineaţa. Vibe excelent, dji foarte buni şi un MC genial.
Ca şi experienţă mai puţin plăcută ţin minte un gig în Timişoara, unde clubul era arhiplin. Eu din punctul meu de vedere am făcut unul din cele mai bune seturi de până atunci, dar pe lângă faptul că nu dansa nimeni, a şi venit o gagicuţă la mine şi mi-a zis <schimbă dracului c****u’ ăsta că merge aceeaşi piesă de juma’ de oră> :)) . M-am amuzat dar şi enervat în acelaşi timp. Asta e, se întâmplă şi dinastea şi trebuie să fi pregatit.
Momentan lucrez la nişte piese cu un ucrainian cu care am tot colaborat şi în trecut, avem deja vreo 3 piese semnate ca şi <Fade & Dudawles>. Îmi e comod să lucrez cu el, ne înţelegem ok şi suntem pe acelaşi film. Una din piese am şi reuşit să o semnâm la <Inneractive>, un label cu care au semnat artişti ca S.P.Y, BTK, Chris SU, Data, Anile etc. şi ar trebui să iasă undeva în vara acestui an. Piesele mele au ajuns să fie promovate în cluburi şi la radio de artişti precum DJ Flight, Loxy, Doc Scott etc.
Ca şi planuri de viitor, continui cu DJ seturile mele prin ţară şi ce îmi doresc cel mai mult anul acesta este să semnez o piesă care să apară pe vinil, sper să reuşesc, am fost prea aproape deja de câteva ori ca să nu se întâmple în curând.” (Dudawles)



Tracklist

1. Data - Fragment [BlackOut]
2. Fade & Dudawles - Behemoth [Cyclone Recordings]
3. Level 2 - Red Notes [V Records]
4. Villem - Solar Plexus [Samurai Music]
5. Overlook - Actress [Alignment Records]
6. DBR UK - New Man VIP [FREE]
7. Mindmapper & Silvahfonk - Collapse [Soundium X]
8. Big Bud - White Widow (LJ High remix) [Soundtrax Records]
9. Tyrone - Behemoth [Ingredients]
10. Enei - One Chance VIP [FREE]
11. Overlook, Gerra & Stone - Primus [Alignment Records]
12. Spinline - Protocol [Demand Records]
13. Klute - We Are The Ones [Ulterior Motive remix) [Commercial Suicide]
14. Seba - Painted Skies (Dudawles Remix) [FREE]
15. Hybrid Minds - Lost [Audioporn]




You can vote your favorite edition HERE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !