miercuri, 2 noiembrie 2011

Biografii/Discografii: Minus & Ion

myspace.com/minussiion

     
Constănţeanul Minus este un experimentalist în adevăratul sens al cuvântului. A trecand prin variate subgenuri ale muzicii electronice, cum sunt IDM, 8-bit şi a realizat un EP chiar şi pe un Game Boy. Are la activ numeroase materiale lansate începând cu anul 2005 la netlabeluri precum Arhiva 7 ("Solar" 2005, "Micro" 2007 şi "Castofon" 2008) sau Local Records ("95", 2010). A fost printre singurii români prezenţi la Red Bull Music Academy, în anul 2010.




     Ion este care împacă postura de producător de muzică electronică, cu o latură mai organică a sa ca instrumentist la chitară şi bass, respectiv solist, dar şi cu coregrafia.
The Numb Bit este primul său proiect solo, la care a început să lucreze din anul 2008. Mai târziu a apărut însă foarte simplu şi sugestiv sub numele de Ion, făcându-se remarcat în special prin colaborarea alături de Minus.
     Deţine studioul N-am Studio, în care realizează majoritatea pieselor sale, sau împreuna cu Minus, sau cei de la Concentration Band, grup în care activează alături de Edi Neumann (saxofon), Horaţiu Şerbănescu aka Aneb (chitară), Andrei Dinescu (bass) şi Eugen Imecs aka Piţi (percuţie).





     Alături de Minus a realizat în anul 2009 EP-ul intitulat "Minus şi Ion", care a fost lansat de către casa de discuri Patpong Records. De asemenea au semnat împreună piesa "One Time Only", apărută un an mai târziu pe "Buzz.RO! 2010", la Local records. Cu Concentration Band Ion a fost prezent pe compilaţia "Forever Unreleased Vol.1" (2011) cu piesa "Redundanţa Acum". Aceasta din urmă a fost lansată sub sigla Future Nuggets, o emblemă marca Ion şi Camil, predestinată "no name-urilor sau viitorilor mari anonimi", o platformă sub acoperire defapt de lansare a producţiilor propri.
     În anul 2010 Ion a lansat primul său ep solo la Local Records, numit "Schutzhaft". Acesta a cuprins colaborări alături de Herodot şi Edi Neumann. A mai semnat producţii solo sau în colaborare cu Camil şi Andrei Dinescu în cadrul casei de discuri Dubkraft Records.
     În prezent pregăteşte lansarea unui nou proiect solo, sub pseudonimul Utopus. Tot dintre planurile de viitor este transformarea Future Nuggets în label, care va fi coordonat alături de Stevie Kotey de la Valley Sound, unde Ion va lansa un EP cu proaspătul lui moniker.

      Minus şi Ion este un proiect live-electronics în care se găsesc implicati cei doi. Aceşti foarte buni experimentalişti, conservatori, adepţi ai şcolii vechi, care realizează muzică electronică în forma ei cea mai pură, au scos împreună un EP la PatPong Records, în anul 2009, care se numeşte foarte sugestiv "Minus şi Ion". Improvizaţia joacă un rol important în creaţiile lor. 






Minus & Ion - Minus Si Ion (2009, Patpong)

Training Day
Away
Even
Truck On A Cliff


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !