miercuri, 2 noiembrie 2011

Biografii/Discografii: MFDN

 
     MFDN aka Muzică Facută De Noi, este un grup timişorean care a luat fiinţă în anul 1995. Era format din Florin Unguraş aka Ufo, Cosmin Constantinescu (A.lie.ns aka Sneila), Marius Vladescu aka Slave şi Liviu Ignat aka Utza.
     Aceasta a fost printre primele trupe de muzică electronică din România, care a avut curajul să se aventureze în lumea electro-industrial şi dream-trance. Totuşi abordarea lor era destul de îndreptată spre muzica rock, industrială. Muzica o realizau cu un rudimentar pc 386, care nu scotea sunete, folosindu-l doar pe post de sampler.
    Au lansat două piese pe o compilaţie locală în anul 1996 şi au reuşit să finalizeze un album în studioul Red Moon Mobile. A fost produs pe clasicele trackere, cu ajutorul programului Fast Tracker, proces la care a contribuit şi Alex Perin.
    Din păcate nu au reuşit să convingă casele de discuri de potenţialul major pe care îl avea. Totuşi una dintre piesele de pe acest material, "Planet Silence", a fost difuzată la postul Radio 21.
    În anul 1997 cei patru au ales căi diferite, iar după despărţire Ufo a ales Brigada Artistică Urbană şi Ufo & Ummo, iar Cosmin a continuat solo cu proiectul A.lie.ns.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !