sâmbătă, 18 februarie 2012

ElectRo Exclusives No. 20: Dr. Dan

A new edition from the ElectRo Exclusives series, with Dr. Dan ! Starting next week, will be aired by Groovy Gravy Radio, every thursdays, from 8 PM.



01. Dub Phizix & Skeptical feat Strategy - Marka [Exit]
02. Duoscience & Dudawles - Union [Plush]
03. Need For Mirrors - Columbia [Metalheadz]
04. Vicious Circle & Nocturnal - Last Chance Saloon [Commercial Suicide]
05. Commix - Painted Smile [Metalheadz Free]
06. Fierce & Vicious Circle - Feedback [Quarantine]
07. Nusence & NC17 - Dirty [Allsorts]
08. Enei & DRS - Obsession [Critical]
09. Spectrasoul - Alibi [Critical]
10. Marcus Intalex - Stark [Dispatch]
11. Rene LaVice - Headlock [RAM]
12. Duoscience & mSdoS - So Simple [LDNB]
13. Ink - Dr. Umbogu (feat. BTK) [Renegade Hardware]
14. Duoscience & mSdoS - Hold It [SP Breakz]
15. Dbridge - Since We’ve Been Apart [Shogun]
16. Need For Mirrors - DFTF (feat. DRS) [Metalheadz]
17. Calibre - Student Music [Commercial Suicide]
18. C.A.B.L.E - Forms [Free]
19. Dub Phizix - The Editor (feat. Skeptical) [Soul:R]
20. Rockwell - Underpass [Critical]

     Dr. Dan este familiarizat de mult timp cu djingul, fiind membru al asociatiei TMBase inca din anul 2003. A sustinut numeroase petreceri in clubul timisorean Hush si a castigat aprecierea din partea scenei locale, precum si din partea unor nume internationale.
     Activeaza si in proiectul Pnal (drum and bass, breakbeat, alternative rock), format in 2000, alaturi de Dragan Nicolin aka Distort (chitara, bass, voce) si Claudiu Farcas aka Uncut (clape) care parasise mai tarziu grupul, Dan Damian (chitara, a mai colaborat cu Makunouchi Bento), Horia Hateg aka Bibanu (bass, venit de la trupa nu-metal Coroziv) si Dan Crisan aka Dr. Dan (samples).

     Acestia au reusit sa inchege un ep, numit "Play Now, Argue Later", lansat la TMBase in 2007 si a carui titlu reprezinta defapt explicatia initialelor Pnal. Alte aparitii discografice Pnal: "Forme Si Fonduri" (2000, TMBase 99), "Atent" (2001, TMBase 00, MediaPro), "Under Construction" (2002, Setup 001) si "Atent (Adapt Remix)" (2002, Setup 001), "Carnaval" (2002, TMBase 01), "My Remains" (2003, TMBase 02, Roton), "Nemiscat" (2004, TMBase 04, Roton). Ultima dintre acestea a beneficiat si de un videoclip. Pnal a avut si cateva prestatii live de exceptie, fiind considerata una dintre cele mai bune trupe dnb din Romania, dar si din estul Europei.
      In prezent proiectul a luat din nou viata, iar Horia, ajutat de Dr. Dan, a urmat in paralel si o cariera de dj, familiarizandu-se cu arta mixarii si incepand sa "construiasca", ajutat de chitara bass, MIDI keyboard, Launchpad si un laptop cu Ableton instalat (uneori chiar si Reason ca ReWire). Astfel, din 2010 incepe din nou sa lucreze pe cont propriu, exersand si invatand ritmuri, synthuri, parametrii. filtre, etc.



Bio PNal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !