miercuri, 2 noiembrie 2011

Biografii/Discografii: Xplore



      La inceput Adrian a fost atras de muzica rock, ascultând trupe precum Judas Priest şi Queen. Dar mai apoi pasiunea pentru calculatoare l-a determinat să treacă la muzica electronică. A început să creeze muzică ajutat de trackere pe Atari şi Amiga.
      Primele producţii propri erau orientate spre trance, electronică, iar apoi speed garage şi deep house. O bună perioadă de timp a fost plecat în Canada, iar după ce a revenit pe plaiuri mioritice a trecut la progressive house, breaks, deep house şi drum'n'bass.
       Pe vremea când era la liceu a fost prezent alături de trupa clujeană Plastic Surgery, mai târziu cunoscuţi sub numele Transdimensional, la primul party de animaţii 3D hardcoded, ce reunea grafica şi muzica. Acest eveniment s-a numit Reunion şi a fost organizat de Virtual Eagle (Marius Prisecaru). Alături de acest grup a lansat de asemenea două albume de muzică electronică, în perioada anilor 1996-1997.
       A urmat o perioadă activă în postura de dj pentru Xplore. A fost prezent la prima ediţie TMBase din 1998 şi era un obişnuit al clubulului Web, unde a intrat în contact cu alţi pasionaţi ai vremii. Web era loc de întâlnire pentru pionierii muzicii electronice romaneşti DJ Sleek, Fire in Water, Future Groove, Marika, NSK, Sunday People, Şuie Paparude şi mulţi alţii. A colaborat îndelung cu Adrian Budriţan, alături de care a realizat în anul 2000 o serie de înregistrări care s-au concretizat într-un mixtape proiect numit "Bucharest Undergroove Nights", în studiourile United Music Production, cu Budri, DJ Wiz şi Dru Klein.
       În anul 2006 a urmat un nou material pentru Adrian, numit "Russia vs. Romania Substance EP", produs alături de trupa rusească de progressive DP-6, la Pure Substance Records. Au urmat cinci ani de producţie muzicală, care au însumat aproape 120 de track-uri la indie labels de muzică electronică de pe tot globul. Dintre acestea amintesc Lups Records, Seamless Recordings, 7 Seas Records, Segment Records, Renaissance, Pure Substance Digital, Balkan Connection, ViseVersaMusic, Underground Lessons, Rune Records.






Xplore - 6 PM (2010, Seamless)


Chilling Downstairs (intro)
Blu Velvet (instrumental)
Easy Life
That Thing (with Ravenna Michalsen)
Tell Me This (with Ravenna Michalsen)
Semi-Conductors (part 1)
Detective Clarks Green New Hat
Semi-Conductors (part 2)
Blu Velvet (with Marta Hristea)
You Are My Sunshine
Rainy Day Coffee (with Marta Hristea)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !