miercuri, 2 noiembrie 2011

Biografii/Discografii: Unu'







     Unu' înseamnau defapt doi, Bogdan Popoiag (N-eatgroove) şi Dan Griober (Dan Habarnam), din Slobozia. Cei doi au început în anul 1996, sub titulatura Hard B, nume pe care şi l-au păstrat timp de şase ani.
      În anul 2000 câştigă concursul lansat de postul Atomic Tv şi emisiunea "In Za House". S-au făcut remarcaţi cu un remake după piesa artistului George Nicolescu, piesă numită "Cântec Pentru Sănătatea Ierbii", care a beneficiat şi de un foarte bun videoclip. Pe lângă acest premiu, celor de la Unu' le-a fost decernat best new act la MTV Awards 2003.
       În anul 2002 a urmat schimbarea numelui, iar cei doi au lansat un album foarte bun, foarte divers în ce priveşte stilul abordat, numit chiar "Unu' " (MOF Records). Pe acesta au apărut colaborări cu Alexandra Ungureanu, George Nicolescu, Junkyard, Dru Klein şi Dan de la Omul Cu Şobolani. Practic acest material era deja finalizat în perioada Hard B, caruia i-au fost aduse adiţional featuringurile enumerate.
       Începând cu anul 2004 în componenţa Unu' rămâne doar Bogdan, Dan urmând o carieră solo sub monikeruri precum Dan Habarnam sau Audionesimţire.
       Popoiag a mai colaborat în anul 2006 alături de Rocca de la trupa Firma, cu care a realizat un EP numit "Scream", lansat la propriul label, Mutralina. A existat şi un videoclip pentru piesa respectivă, regizat chiar de Bogdan. De-a lungul carierei a activat şi ca regizor, realizând numeroase videoclipuri. De asemenea a fost producător muzical pentru numeroase grupuri sau artişti de pe scena muzicii comerciale româneşti precum Akcent, Anka, Andreea, Anna Lesko, Arsenium, Blondy, Cocktail, Corina, Gia, O-zone, Sistem, TNT, X-it.
      În prezent Bogdan a urmat o cale mai comercială, fiind prezent în proiectul ROA alături de Junkyard şi Cristi Negriuc, cu care a lansat albumul "Rise Of Artificial" (2011, Cat Music).
       Dan Griober s-a ocupat de partea tehnică a unor albume semnate de numeroşi solişti şi trupe pop. A mai lucrat la producţia, mixarea sau masterizarea unor materiale precum "Superparanoia" (Omul cu Şobolani, 2006), "Seven" (Moebius Strip), "Within the Ludic Ocean" (Thy Veils), "Auditore" (Thy Veils), "Many Waters" (Thy Veils), "Pavilion Marilla" (Arc Gotic, 2008), "Cinema" (Aievea, 2009), "Aici Acum" (Norzeatic şi Khidja, 2010).




     "România, alienată din punct de vedere cultural în cei 50 de ani de comunism unde <arta> era validată de politica de partid. Comparând cu alte ţări cu tradiţie culturală, România ultimilor 70 de ani nu a fost tocmai mediul propice înfloririi culturale, tocmai de aceea spiritul, inovaţia şi experimentul artistic ies mai greu la suprafaţă, pentru că în fond, nu avem o tradiţie solidă în viaţa/scena artistică muzicală şi în ultimă instanţă identitate şi experiment artistic, cel puţin când vine vorba de muzică electronică." (Dan Griober)


Unu' - Unu' (2002, MOF)






Am Gresit Putin (feat Alexandra Ungureanu)

Fostul (Remix)

Cantec Pentru Sanatatea Ierbii (feat George Nicolescu)

Bring The House

Interludiu 1
Vino Sa Te Strang In Brate
(15:53) In Paranteza
Interludiu 2
Lumea Viseaza (feat Alexandra Ungureanu)
Slagar Dupa Lagar (feat Junkyard)
Interludiu 3
The Jam (feat Dru Klein)
Mellowswing
Interludiu 4
Tine Pasul Cu Mine (feat Dan De La Omul Cu Sobolani)

Unu & George Nicolescu - Cantec Pentru Sanatatea Ierbii 

2 comentarii:

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !