marți, 1 noiembrie 2011

Biografii/Discografii: Cindy Cat


     Grupul Cindy Cat s-a format în anul 1995, la Bucureşti şi cuprindea doi muzicieni: Radu Drăgănescu şi Bogdan Albu. S-au făcut remarcaţi prin piesa şi videoclipul "La Sovata", apărut cândva în preajma anului 1997, deşi proiectul nu mai era activ la vremea respectivă. Versuri simple, nimic sofisticat, dar cu un sound foarte bine aşezat, cu elemente house şi techno, foarte de club, care a prins mult la public. Videoclipul a fost realizat de Bogdan, Victor Prunaru şi Zomir Dimovici, şi a fost filmat la Sovata şi Sighisoara. Piesa Sovatei va ramâne cu singuranţă una dintre clasicele muzicii electronice româneşti.
     Cindy Cat a beneficiat şi de un al doilea videoclip, pentru piesa numită "Lumea Vazută Din Zgârie-Nori" (1994), filmat şi montat de Bogdan în Chicago.



Cindy Cat - La Sovata

Cindy Cat - Lumea Vazuta Din Zgarie-Nori

Cindy Cat - Live, Cluj, 1997

     Din anul 1996 Radu a format trupa Zum, iar Bogdan s-a axat mai mult pe vizual. Zum este un grup fusion între world music şi electro funk, în care formula a fost mereu deschisă colaborarilor. Au făcut parte membri care astăzi cântă în formaţiile Butterflies In My Stomach, Sensor sau Sistem, dintre care-i amintesc pe Bujor Stoicovici, Ciprian Moisescu, Mara, Anca Petcu, Florin Romascu, Harvis Cuni Padron, Mandela, Robert Magheti şi Traian Olinici. Un sound extrem de energic, cântece pline de viaţăşi optimism.

Zum - Electric Rain

2 comentarii:

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !