A fost profesor de pian la Liceu de Artă din Bucureşti şi profesor la Academia de Teatru şi Film din acelaşi oraş. A publicat articole în reviste de specialitate şi publicaţii ale vremii, precum "Muzica" şi "Scânteia". Este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Drept apreciere pentru marea importanţa a sa printre compozitorii români, fost distins cu Premiul Uniunii Compozitorilor în anul 1984.
A fost un promotor în special al muzicii spectrale, începând cu anul 1965, denumire dată muzicii electro-acustice asistate de calculator. Realizează prima lucrare completă de muzică electro-acustică, "AUM", în anul 1965, cu elemente de muzică spectrală, în cadrul Studioului de Muzică Electronică de la Universitatea de Muzică din Bucureşti. De asemenea, în dreptul numelui său stă meritul primului experiment ce îmbină folclorul şi muzica electronică, modernul şi tradiţionalul.
Câteva dintre creaţiile sale în această sferă sunt: "Galileo Galilei" (1962), "Rota" (1972, apărută în anul 1980 pe discul "Ansamblul Hyperion", la Electrecord), "Le Jour Sans Fin" (1972), "Taaroa" (1978), "Ideograme" (1978), "Oedipus" (1978). A semnat albumul numit "Ziua Fără Sfârşit", lansat în anul 2000, la casa de discuri Anastasia.
Corneliu Cezar - Ziua Fara Sfarsit (2000, Anastasia)
Aum
Taaroa (feat Aurelian Octav Popa)
Ziua Fără Sfârşit
Rota
Alpa Lyrae
Flăcări Şi Roţi (feat Madrigal Ensemble, Marin Constantin)
Taaroa (feat Aurelian Octav Popa)
Ziua Fără Sfârşit
Rota
Alpa Lyrae
Flăcări Şi Roţi (feat Madrigal Ensemble, Marin Constantin)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !