luni, 6 iunie 2011

ElectRo Exclusives - No. 002: VRT



     Editia cu numarul doi ElectRo Exclusives il aduce in atentia voastra pe romanul VRT (Adrian Vizireanu), astfel va invit sa ascultati mixul pregatit de acesta, special pentru ascultatorii/cititorii ElectroBlog Ro, iar in timp ce va delectati cu acesta, aflati cateva informatii despre activitatea sa muzicala si multe altele dintr-un interviu realizat tot in exclusivitate pentru voi.


ElectroBlog Ro Salutare Adrian !
VRT: Salut !

ElectroBlog Ro: Spune-ne pentru început câteva cuvinte despre tine.
VRT: Numele meu este Adrian Vizireanu, m-am născut şi am crescut în Bucureşti, pe maidan. Am făcut gimnastică vreo 8 ani de zile, îmi place ceaiul, gătesc şi de prin liceu am început să aprofundez şi muzica electronică.

ElectroBlog Ro: Ce te-a determinat să începi să mixezi ?
VRT: Cred că a venit în mod natural. Începusem alături de căţiva prieteni să facem partyuri prin Bucureşti şi fiind în contact cu atâţia dj, într-o zi am luat 2 cd-uri şi le-am băgat în cd-playere :) . Au trecut deja 7-8 ani de atunci.

ElectroBlog Ro: Ce artişti te-au influenţat la începutul activităţii tale de dj ?
VRT: Sunt foarte mulţi. Ca ascultător am trecut prin mai toate genurile de muzică electronică: ambient, idm, breaks, drum and bass, techno, trance, house chiar şi goa sau psy. Nu îmi place gabba sau genurile cu Core în coadă. Câţiva artişti care pe vremea aceea m-au făcut să ridic sprâncenele ar fi: Fluke, Plaid, Mouse on Mars, Talvin Singh, State of Bengal, Global Communication, Orbital, FSOL, Photek, Adam F şi lista poate continua. Ca şi dj am început cu drum and bass-ul şi cea mai mare influenţă asupra mea au avut-o artiştii de la Good Looking Records sau alte labeluri ce promovau soundul atmosferic sau liquid. În paralel ascultam şi breakbeat şi chiar mai şi mixam din când în când.

ElectroBlog Ro: Ai experimentat de-a lungul timpului diverse stiluri de muzică electronică. Care îţi este cel mai caracteristic ţie în momentul de faţă ?
VRT: Am mixat tot ce mi-a plăcut. Am avut o perioadă în care mixam în proporţie de 90% numai drum and bass. După aceea am început să mixez şi breaks şi funk, condimentate cu house, french house, etc. În prezent majoritatea seturilor mele sunt un blend de disco şi house cu tot felul de infuzii în funcţie de ce direcţie ia setul în seara respectivă.

ElectroBlog Ro: Care a fost cel mai plăcut moment şi locul preferat în care ai pus muzică ?
VRT: Mi-e greu să nominalizez un singur moment sau un singur loc. Îmi amintesc cu plăcere de setul de la Codlea la Arigato Fest, setul de la Arenele Romane când am mixat cu D Kay, serile de la Baraka sau Otherside când plecam la 7 dimineaţa. Locuri la fel de frumoase sunt foarte multe: plaja de la Giurgiu, Sulina, Codlea, Sf Gheorghe, Varna, Tabăra Ciric din Iaşi, etc.

ElectroBlog Ro: Alături de cine ar fi back-to-back-ul tău de vis ?
VRT: Laurent Garnier sau Mr. Scruff.

ElectroBlog Ro Scena muzicii electronice româneşti este în continuă schimbare. În opinia ta este bună direcţia spre care se îndreaptă ?
VRT: Cred ca este o evoluţie normală. Avem o mulţime de evenimente, cu muzică electronică pentru toate gusturile. Avem din ce în ce mai mulţi producători care deja s-au afirmat pe scenele din afară.

ElectroBlog Ro: Care sunt artiştii autohtoni care în opinia ta sunt "the must be listened" ?
VRT: Minus, Cosmin TRG, Brazda Lui Novac, The Model, OK Corral, Indie Jules cu tot cu aliasurile sale, Alien Pimp, Electric Brother, Mesmer. Lista este mult mai mare dar nu îmi vin toţi acum în minte. Sunt şi mulţi produceri noi ca Zoltan, Montgomery Clunk, Zgomot, Reash sau alţii, care probabil o să confirme în cel mai scurt timp dacă nu au şi confirmat deja.

ElectroBlog Ro: Încet, încet te-ai orientat şi spre activitatea de producător muzical. Ce ai realizat până acum şi ce ne pregăteşti pe viitor ?
VRT: Anul trecut prin toamnă am făcut şi acest pas. Am multe de învăţat şi mai mult ca sigur nu o să mă plictisesc în urmatorii ani :) . Momentan experimentez. Am piese de la deep house sau disco la 2 step, sau broken beat cu tot felul de influenţe. Până acum am primit feedback pozitiv, ceea ce mă face să cred că sunt pe drumul cel bun. Am multe proiecte ce aşteaptă să fie finalizate, dar găsiţi câteva din piesele mele pe pagina mea de SoundCloud.

ElectroBlog Ro: Îţi mulţumesc şi îţi urez multă baftă !

Un comentariu:

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !