marți, 7 iunie 2011

Subcarpati lanseaza compilatia "Culese Din Cartier"



     “Culese din Cartier” este primul volum al șirului de compilații care scoate la suprafață folclorul românesc, într-o lumină modernă. Folclor, cules din casele și cartierele românilor, pe care 15 producători de renume din muzica românească, precum matze (Cristian Stanciu), Silent Strike (Ioan Titu), Undoo, Injektah, Dribbler și alții l-au conectat la ritmurile actuale.
     “Pentru că există scenă și fani, underground și mainstream, vrem să folosim această punte pentru a promova în rândul tinerilor, în special, partea frumoasă a muzicii noastre vechi. Plus o interpretare de calitate a folclorului ce aduce în atenție partea frumoasă a acestui popor”, spune Bean de la Subcarpați, inițiatorul acestui proiect.
     Ideea a plecat de la “iubirea față de muzica si folclorul românesc” și a continuat din nevoia de a conștientiza că “aceeași energie care ne face să ne negam propriul folclor ne și dezbină în fața multor teste”, explica Bean. Asa s-a ajuns la un simbol, o idee muzicală ce poate avea și efecte sociale.
     “La evenimentul de lansare a compilației, în loc să chemam 15 producatori de muzică cunoscuți, ne-am propus să aducem trupe ce interpretează muzica romanească veche, printre care “3 Parale” și ansamblul condus de Florin Vasilică, fiul regretatului Liviu Vasilică. Cu aceasta ocazie, sperăm să placă și instrumentele muzicale românești sau măștile, pentru că va exista și un mic târg cu meșteșugari din toată România.
     Cine dorește albumul este invitat la Street Delivery, unde va fi distribuit gratuit. Mulțumim mult lui Nicu Duță, pentru copertă, mulțumim tututor celor care ne-au ajutat, fără bani, la realizarea acestui eveniment!

     Subcarpati si Street Delivery te invita la lansarea compilatiei “Culese din cartier”, duminica 12 iunie, incepand cu ora 20.oo, eveniment la care sunt invitati sa cante “ 3 Parale” si ansamblul condus de Florin Vasilica, fiul lui Liviu Vasilica.
     In cadrul aceluiasi eveniment (strada Verona din Bucuresti), sunt invitati si mesteri populari, care isi vor expune lucrarile la standul “Subcarpati”, pe tot parcursul evenimentului Street Delivery.
    Proiectul Culese din Cartier este realizat cu sprijinul Street Delivery. Parteneri: RADIO GUERRILLA, transfer.ro, veiozaarte.ro, Dilema, feeder, Kamikaze, Tataia, Formaje, Multumesc, hiphopculture.ro, BroNews, Blacksheep Sound, Club Action, Decat o revista, UZR, Avangard Music. Lista continua.

Ciobanas - Bas Carpatin (Alexandru Lupica)
Maria Tanase & Faramita Lambru - Trei Focuri Arde Pe Lume (Trickacid Remix)
Matze cu Mosh - Jalnika (Cristian Stanciu, Cristian Stefanescu, Lucian Stan)
Axellerey - Doina De La Gealair (Alexei Turcan)
Subcarpati - Pe Deal, In Vai (Bean, DJ Limun)
Maria Tanase - Ciuleandra (Queendigo Placid Jazz Dub)
Aneb & Georgiana - Am Fost Urata
Gara De Cord & Grigore Lese - Scrisori De Pe Front
Dribbler & Lupisiele & UF-Owners - Shaoraiman
Injektah & Florica Ungur - Scumpa M-o Tinut Maica
Danaga - Intreaba Muntele (Daniel Aga)
Gojira & Liviu Vasilica - Robot Armasar Attack
Silent Strike & Monooka - Frunzisoara
DJ Undoo & Praetor - Lautarul Alectronic
Danaga & Surorile Osoianu - Paparudele, Samanul Si Artistii (Daniel Aga)

Tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !