marți, 25 octombrie 2016

AVimag

   De curand am fost invitat sa colaborez pe partea de scriere de articole cu cei de la AVimag, iar cand am vazut ca este vorba de o platforma made in Tg Mures am fost cu atat mai mult incantat.

   Tg Muresul nu este un punct de reper pentru muzica electronica romaneasca, insa, pot spune ca este o scena care este una dintre cele mai stabile si constante de la noi din tara, in emergenta inca, deoarece, desi nu are o istorie indelungata, este relativ recenta cu inceputuri in anul 2000, are o echipa de oameni care au activat constant si au promovat muzica electronice, au venit cu tot felul de incercari de a crea o serie de evenimente tematice, au venit cu idei.

   "AVimag este proiectul dedicat 100% muzicii electronice din România, întregii culturi din jurul acestui fenomen, precum și artiștilor și producătorilor din spectrul muzicii electronice. DJii români și producătorii de muzică electronică underground, în special techno, house, minimal și derivate ale acestor genuri, reprezintă principalii artizani ai unui veritabil fenomen de masă la nivel mondial. Muzica unește mulțimi și cultivă spirite, iar AVimag se vrea a fi o sursă de educație și informație pentru toți aceia care iubesc acest tip de muzică și acest stil de viață. Din acest motiv, AVimag oferă atât știri și noutăți legate de industrie, artiști și eventuri, cât și prezentări ale DJilor, cluburilor și produselor discografice lansate pe piață. Punem accent și pe review-urile principalelor manifestări dedicate genului și organizate în țară. De asemenea, show-urile și seturile Live Stream vor fi puse la dispoziția fanilor muzicii. Shop-ul nostru online va oferi o gama larga de produse dedicate iubitorilor muzicii electronice și ai stilului de viață promovat de acesta." (avimag.net)

   In spatele acestei platforme sta o echipa care a gravitat de-a lungul anilor in jurul unui club devenit legendar deja pentru oras si pentru tara, AVIcola, un "muzeu" deja, cu petreceri clasice in amintirile noastre.


   "Addo, Scopter, Erik, Resa, iON sunt doar câțiva dintre DJii mureșeni care ne-au încânta auditiv cu ritmuri de techno parcă scoase dintr-un cufăr plin cu bijuterii ascunse. Dacă ar fi să-i amintim pe toți DJii de prestigiu care au făcut spectacol în doar ultimul an la AVi, atunci nu putem să nu-i includem în listă pe Priku, Sepp, Ada Kaleh, Jay Bliss, Nu Zău, Crihan, Emi, Tulbure, ABC, Suciu, Vlasiu, Mihigh, Primărie, Vygo, Pablo Luque și mulți alții, fapt ce demonstrează setea de party-uri existentă în Târgu-Mureș. Nu ne rămâne decât să îmbogățim lista de seturi înregistrate în AVi și să vă oferim constant ore întregi de bucurie muzicală." (avimag.net)

   Mai departe va invit sa vizitati canalul lor de youtube, unde puteti vizualiza mai multe streamuri cu numele enumerate mai sus, precum si un aftermovie al unui alt proiectul de al lor, laboratorul de techno din fosta Uzina Foto.




     Si uite asa a reultat colaborarea mea si va urma o serie de articole preluate din "Enciclopedi muzicii electronice romanesti".


http://avimag.net/rodion-g-a-un-om-simplu-devenit-un-brand-al-muzicii-electronice-romanesti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !