sâmbătă, 10 noiembrie 2012

ElectroScout Ro: Bätz



      Bätz e genul acela de dj cu origini în rap, rebel, nonconformist, dar care nu se rezumă la doar două beaturi şi un scratch, ci are o a doua latură foarte tehnică, organică. Puţini sunt cei care ajung la un studio propriu profesional de pe o scenă unde nu se pune foarte multă bază pe instrumentaţie, unde lumea merge să asculte un vers zis bine sau pur şi simplu să îşi bage p**a, iar asta îl face pe Andrei special şi de meritat a fi prezentat.
      Ca majoritatea dj-ilor din domeniul aceasta a început în timpul liceului cu o trupă şi a cochetat cu Adlitteram, DaHood şi DJ Undoo până cândva prin anii 2007-2008. Pick up-urile au fost prima dragoste, la care lega o pedală de loop şi încropea felurite beat-uri.


      Apoi a urmat "era" RotoPerCutoR, proiect în care activează şi astăzi alături de Borac. Aria devine puţin diferită, schimbă aerul cu ceva mai downtempo, însă rădăcinile si influenţele rămân puternic ancorate în rap/hip hop. Cu producţia muzicală s-a familiarizat mai aprofundat via un alt proiect dezvoltat în paralel, Moonlight Breakfast, o trupă electro-pop la a cărei baze a contribuit în 2011.

      "Simţeam nevoia să mă rup iarăşi de obsesia numărul 2 pentru Rhodes, aşa că am înlocuit-o cu un Nord lead, pe care l-am legat de un Kawai R100 şi a început joaca. Prima formă de orice fel care a ieşit din cele două a fost "K2", o piesă pe care sincer nu ştiu ce etichetă să pun în ceea ce priveşte genul muzical. A urmat la scurt timp adăugarea unui Roland MC303 în kit."

      Astăzi studio-ul lui este unul destul de frumuşel, bine dotat, munceşte la alte producţii muzicale şi pregăteşte extinderea proiectului RotoPerCutoR, trecerea lui la un nivel superior. Borac este şi el un băiat cu destul de multe cunoştinţe muzicale, astfel nu are cum fi altfel decât interesant şi de urmărit desfăşurarea acestui proiect.


      Mai departe vreau să vă prezint o piesă semnată Bätz, iar piesa asta o să vorbească de la sine si o să vă convingă de tot ce am zis adevărat sau am aberat cu bună ştire mai sus. O piesă absolut excepţională, cu un flow foarte plăcut, o tentă organică foarte friendly, instrumentaţie caldă, organică, uşoară auzului. Momentul vocalului este oarecum surprinzător, nu te aştepţi ca linia melodică electrizantă să fie întreruptă de o voce parcă desprinsă din poveşti, care te trimite într-o căsuţă din mijlocul pădurii, cu bufniţele cântând pe hornul casei şi tu înăuntru cu un "ceai" alături, cântând la clape.

Bätz - Ceai by ElectroScout Ro

      "Piesa <Ceai> a început să se rostogolească de la Kawai, care deşi limitat ca ton e foarte user friendly, te poate capta puternic :) . Şi cum am zis să încerc să înlocuiesc VST-urile pe cât se poate, am făcut excepţie la Rhodes şi i-am dat cu Nord-ul un pic de bass, o atmosferă din 303 şi ulterior au mai apărut nişte păduri din Nord. Tema a pornit de la acordurile pe care le dădeam obsesiv încercând să acordez Roland-ul detunat. Nu am reuşit, m-am adaptat şi am cântat la el mai jos. Ulterior i-am dat de cap şi Roland-ului."

      De asemenea vă invit să ascultaţi un mix realizat exclusiv pentru voi în urmă cu ceva vreme de RotoPerCutoR, AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !