joi, 11 octombrie 2012

Biografii/Discografii: Alin Dimitriu



     "Lucrez de vreo 12 ani, insa am preferat intotdeauna scena muzicala internationala in detrimentul celei de aici. Nu stiu de ce nu am fost niciodata tentat sa 'dau din aripi' acasa, in Romania.
       Muzica imi este si meserie, nu doar hobby, lucrez pe mai multe fronturi: licentiere (filme, TV), conduc si un label de EDM, am lansat EDM sub pseudonim (Ricky Ambilotti) si produc si pachete de loop-uri pentru Loopmasters si mai nou pentru Beatport Sounds / Sounds To Sample."


      "Pentru ca m-am nascut intr-o familie de muzicieni am urmat cursul firesc al scolii de muzica (Dinu Lipatti), iar imediat dupa terminarea liceului am revenit in Deva. departe de vacarmul din Bucuresti pentru a avea linistea necesara compozitiei.
      Din 2000 pana in 2004 am avut colaborari cu Teatrul de Revista din Deva si cu numeroase studiouri muzicale din zona (compozitie, orchestratie, suprapuneri...etc).
In 2005 lucrurile au luat amploare pe internet si am inceput sa compun muzica de film. Tot in 2005 am semnat cu cei de la Rumblefish, o companie importanta care se ocupa de plasamente de muzica originala in filme,tv, jocuri...etc.
      Una dintre cele mai importante licentieri a fost in filmul "Seven Sunny Days", film difuzat pe National Geografic si de asemenea nominalizat la premiile Emmy (nu mai retin anul).




      In 2007 am pornit proiectul "3 Liquid Hz" impreuna cu Alexandra Marinescu si Dan Mardan. Imediat dupa, am creat si label-ul 3 Liquid Hz Records si am lansat primul release 3 Liquid Hz (00:00)."


      "Dupa cateva release-uri personale (3 Liquid Hz, Danmad, Alexan
dra Marinescu) am inceput sa promovam artisti mai putin cunoscuti, dar care aveau ceva de spus. Suntem foarte fericiti ca multi dintre cei lansati de 3 Liquid Hz Records au ajuns sa semneze cu label-uri mult mai mari, meritul insa fiind al lor.
      In 2009 am decis sa lansez piese destinate scenei de club sub pseudonim pentru a nu crea confuzii si primul release pe Beatport (Construkt) sub numele de "Ricky Ambilotti" a avut foarte mare succes. Piesa a stationat cateva saptamani pe locul 1 in topul de minimal de pe Beatport (si prezent constant in topul general). Pe tot timpul verii "Construkt" a fost prezenta in playlist-urile tuturor cluburilor importante din lume prin intermediul unor Dj importanti: Dubfire, Richie Hawtin, Chocolate Puma si multi multi altii.
       In 2010, "Construkt" a fost desemnata oficial una dintre 10 cele mai bune piese minimal ale anului 2009 de catre cei de la Beatport."



       "Release-urile sub pseudonim au continuat si majoritatea pieselor au ajuns in topuri, insa am fost nevoit sa refuz multe oportunitati din cauza faptului ca nu eram dispus sa ma implic 100% pe scena EDM si nici nu am fost niciodata atras de Dj-ing ca sa onorez booking-urile.
La inceputul lui 2011 am lansat mini-albumul "Violence" sub 3 Liquid Hz Records, mini-album care desi continea piese 'prafuite' facute in 2005, 2006 a fost primit foarte bine.
      In 2011 am inceput sa lucrez la pachete de loop-uri pentru Loopmasters impreuna cu Dan Mardan (Punchy Techno Vol. 1 si Vol. 2) si mai recent singur pentru Beatport Sounds / Sounds To Sample (Progressive MIDI Melodics 1 si urmeaza sa fie lansat in Octombrie si volumul 2).
Din pacate, fara sa vreau, label-ul, "Ambilotti" si scena EDM mi-au acaparat timpul si nu am mai facut ce-mi doresc, adica piese de muzica electronica sub Alin Dimitriu.
     Asta pana acum 2 luni cand un foarte bun prieten bun m-a rugat sa-i fac un remix. Am fost atat de incantat de piesa / voce incat am creat structura armonica a piese in aceeasi seara (http://cntrj.bandcamp.com/track/you-dont-know-alin-dimitriu-remix) si mi-a fost redeschis apetitul. :)
     In viitorul apropiat imi propun sa pregatesc un live-act pentru a aduce muzica noua direct in fata publicului."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !