joi, 22 martie 2012

Releases: Cycler - Polymath [2012, Raumklang Music]


Broken Mirror
Reflux
Stutter
Robot Has A Bad Dream
Dream Recorder Tape
Industrial Sunset
Alien Crystal Desert
Switch Bounce
Narcosis
Polymath
Letter To My Dead Lover (with Vel)

     Zilele astea m-am convins. Avem o scenă stabilă de muzică IDM/experimental în România ! Iar Ioan m-a făcut să cred acest lucru.
     Cycler a lansat de curând albumul "Polymath" la casa de discuri Raumklang Music, un material ce cuprinde 11 piese, care respectă întocmai toate standardele: sound bine aşezat, maturitate, melodicitate, cursivitate, caracter. Este cu adevărat încununarea multor ani de producţie muzicală, în care a stat destul de ascuns prin "arhivele" 7 sau prin proiecte ştiute sau neştiute precum The Flux Komplex.
     Trecând prin compoziţiile de pe "Polymath" sunt dat pe spate din start de "Broken Mirror", o minunăţie de efecte ce se împletesc într-un dans mai degrabă meditativ. Înaintând dăm de o piesă cu o alură mult mai "metalică", "industrială", numită "Dream Recorder Tape", dar care păstrează totuşi acea linie plăcută melodioasă întărită de un vocal subtil. Ajungem la "Industrial Sunset", o piesă mai veche de a lui Ioan, re-editată. Parcă s-a scos totuşi ce era mai "agresiv" din ea, a fost îmblânzită, simplificată, un mic regret de al meu. Însă Ioan nu se sfieşte mai departe să o calce cu bassline-ul în "Alien Crystal Desert", o piesă cu uşoare influenţe orientale, perfectă ca multe altele de pe acest album pentru a te transpune într-o lume cosmică, pentru a te duce cu gândul la o dimineaţă scăldată în lumină pe un tărâm străin. "Polymath" se finalizează cu un superb featuring alături de "Vel", pentru un minunat vocal IDM numit "Letter To My Dead Lover".
     Aşadar, un album cu personalitate, care cu siguranţă va rămâne unul de referinţă pentru muzica electronică românească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !