vineri, 2 martie 2012

Biografii/Discografii: Doru Apreotesei     Doru Apreotesei este şi el un cunoscut instrumentist la clape, care a activat în legendara trupă Sfinx. De-a lungul timpului a mai activat în formaţia timişoreană Post Scriptum (jazz-rock, între anii 1980-1982), născuta din fostul grup Gramofon (1979-1980). După o scurtă incursiune alături de grupul Pro Musica, a început colaborarea cu Sfinx, alături de Corneliu Ionescu, Mihai Cernea şi Sorin Chifiriuc. Au realizat împreună materialul intitulat “Albumul Albastru”, imprimat în anul 1984, la Electrecord.
      A mai colaborat cu artişti precum Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu şi Nicu Alifantis. A întreprins de asemenea activitate în domeniul teatrului, filmului, radioului şi televiziunii.
În prezent Doru Apreotesei traieşte în Suedia, unde beneficiază de un studio propriu. Acolo, a colaborat alături de trupe precum P.S. (fusion, ca o continuare Post Scriptum) sau The Mess Doctors (rock alternativ). A mai lucrat cu binecunoscutul compozitor Vasile Sirli, care de 20 de ani este director muzical la EuroDisney Paris, făcând aranjamente, diverse orchestraţii sau programări în diverse noi contexte, pentru muzica acestui brand.
      Nu a rămas departe de scena muzicală romanească şi a colaborat cu trupe româneşti precum Partizan sau Stepan Project. A revenit în ţară şi a participat la concerte alături de Mircea Baniciu şi alţii, a cântat la festivalul de jazz de la Garana (2005), a făcut parte din ansamblul artistic al spectacolului "Faust" în regia lui Silviu Purcarete şi muzica de Vasile Sirli (2006 - 2007, Sibiu), spectacole cu trupa rock live "Imperium Band", a cântat la Timişoara în anul 2008 cu Erlend Krauser (ex Phoenix, James Last).
      De asemenea a publicat mai multe cd-uri solo, de muzică new age, de relaxare, sub egida casei Wellnessmusic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !