sâmbătă, 4 februarie 2012

Interviu ElectroBlog Ro cu DJ Snow !


ElectroBlog Ro: Salutări Snow!
DJ Snow: Salutare!

EBRo: Eşti printre primii care au promovat drum and bass-ul în România. Povesteşte-ne te rog când şi cum a început totul.
Snow: Totul a început prin ’95-’96 odată cu frecventarea partyurilor CRS din “Student Club” Cluj-Napoca. Aici am auzit pentru prima oară drum’n’bass într-un club şi totodată am întâlnit oameni la fel de pasionaţi ca mine de muzica electronică în general, pe care lumea îi cunoaşte şi astăzi, nume ca Rancha, Seba 1394, DuBase, Horace Dan D, etc. Nu era visul meu să fiu dj, nu mă atrăgea pe vremea aia deloc “statutul” ăsta, în schimb ascultasem deja piese ca “Super Sharp Shooter” şi “Incredible”, care mă “loviseră” din prima şi care m-au făcut să caut şi mai adânc după astfel de sonorităţi, astfel încât eram nelipsit, joi dupa joi, la “rave party”. Încet şi firesc, chiar dacă mă gandesc acuma dupa atâta timp, pasiunea pentru drum’n’bass ne-a apropiat pe mine şi pe Rancha de Seba 1394, responsabilul cu drum’n’bass-ul pe atunci, iar prin intermediul lui, prin ’98 am început şi eu să mă joc cu pick-upurile, tot aşa, aparent dezinteresat. Restul, cum se zice, is history!

EBRo: Ce alţi promotori ai acestui gen mai existau la vremea aceea în ţara noastră ?
Snow: Pe vremea aceea eu unul mai ştiam doar de DJ Vasile în Bucureşti şi de cei din Timişoara, AnonimTM şi TMBase.

EBRo: Cum eraţi primiţi de către public ?
Snow: Publicul era destul de receptiv şi chiar entuziast ca şi noi pe alocuri, în schimb petrecerile aveau loc destul de rar, în general cluburile fiind cele care strâmbau din nas când auzeau de drum’n’bass!

EBRo: Cluj Napoca este printre oraşele pioniere în susţinerea fenomenului electro. Cu cine ai mai colaborat la acest nivel şi cine mai merită laude ?
Snow: Pe majoritatea i-am enumerat anterior, iar după 2003, când cei mai mulţi dintre aceştia părăsiseră deja Clujul, a urmat perioada Zoom Out şi nu în ultimul rând, Unusual Suspects!

EBRo: Ai fost implicat activ în escaladarea breaksului şi infectarea populaţiei cu acesta, în cadrul asociaţiei Zoom Out. Cine mai era prezent aici, care erau ambiţiile, paleta de activităţi şi ce aţi reuşit prin ea ?
Snow: Bazele Zoomout au fost puse în 2003, odată cu organizarea scenei 2 "broken beat” a festivalului “DelaHoya”, împreună cu câţiva buni prieteni. Cu timpul am încercat şi alte evenimente şi nu doar muzicale, dar în pricipiu încercam să îmbinăm muzica asta cu artele conexe. Au fost câteva evenimente notabile în Cluj de-a lungul anilor şi cred că am reuşit prin ele să atragem şi mai multă atenţie asupra acestei culturi.


EBRo: Din anul 2011 a urmat Unusual Suspects. Spune-mi câteva cuvinte şi despre această organizaţie şi ce activităţi ai desfăşurat în cadrul ei.
Snow: Cu US am început colaborarea încă din 2003 la diferite evenimente în Cluj, apoi şi mai strâns cu Mc Agent, cu care chiar se poate spune că formez o echipă începând cu 2005, iar din 2011, nici nu ştiu daca mai era nevoie de parafă, având în vedere că avem o colaborare continuă de atâţia ani, dar asta este anul în care am intrat oficial în randurile US.

EBRo: Pe unde ai pus muzica de-a lungul timpului şi unde te-ai simţit cel mai bine ?
Snow: Mai prin toată ţara, aici mă refer la oraşele mai mari în special, dar şi în Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova. Mă simt bine peste tot acolo unde văd că lumea are chef de dans!

EBRo: Cum stai la capitolul producţie muzicală ?
Snow: Deocamdată n-a fost să fie, doar mici încercări care nu au dat roade. E drept că nici nu mi-am canalizat niciodată întreaga energie către asta, dar este un domeniu care cu siguranţă mă interesează şi pe care sper să-l aprofundez pe mai departe!

EBRo: Ce alte planuri ai pentru viitorul apropiat ?
Snow: De curând am lansat un nou mix alături de Mc Navigator şi Mc Agent – The Alliance. Vor urma şi alte mixuri anul acesta, în plus alte date live fixate deja prin ţară, Craiova, Iaşi, Bucureşti, Braşov, pe care de-abia aştept să le onorez! Drum’n’bass is king!

EBRo: Îţi mulţumesc pentru timpul acordat. Baftă!
Snow: Mulţumesc şi eu, să auzim numai de bine!


3 comentarii:

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !