marți, 14 februarie 2012

Biografii/Discografii: Dan Bazix

      Dan a început, la fel ca mulţi alţi pasionaţi ai muzicii electronice din perioada anului 1995, cu clasicele trackere (Impulse Tracker), pe un pc 3x86. Primele sale tentative de producţie au fost inspirate de valul rave al momentului.
      Şase ani mai târziu, după ce a fost implicat într-un proiect cu orientare hip hop şi downtempo local, a început activitatea de dj-ing, promovând drum and bass şi breakbeat.
      Din anul 2005 a înfiinţat Bamse Kru, din care mai făcea parte Addo, care avea scopul să promoveze genurile preferate. De atunci a trecut la un nivel mai înalt, mixând prin toată ţara. Dbridge, Marcus Intalex, Breakage, DJ Lee, Teebee, Concord Dawn, Black Sun Empire, Noisia şi Pendulum sunt doar câteva nume importante cu care a împărţit scena la cele mai importante petreceri şi festivale din ţară la care a participat. În anul 2007 a depăşit chiar şi graniţele ţării, mixând în oraşe precum Dresde, Berlin sau Barcelona.
      Începând cu anul 2008 a dezvoltat un nou concept numit 360, “open wide music in an open wide dimension”, care spunea că muzica nu se cataloghează prin genuri sau BPM, ci prin energia şi emoţia care o transmite ascultătorului.
      Anul 2010 a fost cel în care Dan s-a reîntors la rădăcini. A început să producă muzică folosind aceleaşi căi şi unelte ca acum 15 ani, împarţindu-se egal între piese cu 170-174 sau 110-130 BPM, sub aliasul Bicks.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !