sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Fierbinteanu - Love Goes Round In Circles (2012)


1. Circle One - In Rasta Days I Journey Like A Star 3.38
2. Circle Two - Simple is The Route Where Dandy Liver Lux 3.24
3. Circle Three - Acoustic Lies In Past If They Repeat My Love 4.28
4. Circle Four - Strange Bits Of Second Nature
5. Circle Five - Initial Entertainment Gives Family Erection 3.47
6. Circle Six - Club In The Vain Of Heart As I've Been There Witchu 3.58

     Este de asteptat si varianta originala a piesei, care va aparea se pare pe un material viitor. La maxi single-ul "Love Goes Round In Circles" au pus umarul si colaboratori precum Mihai Sorohan (track 2), Alex Bala (tracks 2, 3, 6) si Bogdan Stamatin (3, 4).

     
     Fierbinţeanu înseamnă duo-ul Gabriela (voce) şi Cristian Fierbinţeanu (computer, bass, voce), foşti membri ai grupului Replace, o formaţie neconvenţională în care se mai găseau Alexandru Bălă şi Bogdan Stamatin. Replace au cântat la mai multe festivaluri din ţară şi au lansat două melodii, care pot fi ascultate online: “Contribution” şi “Sister Mars”.
     Cu Alex aka Plurabelle (keys, computer) au continuat colaborarea pentru înregistrări şi concerte în trupa Fierbinţeanu. De asemenea activează şi Claudiu Ilariean aka Ics (guitar, computer).
     În anul 2012 formaţia Fierbinţeanu au lansat un CD maxi-single intitulat “Love Goes Round in Circles”. Interesant, frumos, diferit, divers. Cam astea sunt cuvintele care ar caracteriza materialul. Incursiunea prin varietatea de stiluri începe destul de down, chill, cu un ritm leneş al vocii Gabrielei, plăcut, chitara şi tobele animându-te puţin astfel încât să nu fi furat "round in circles". Dar asta este doar ceea ce te "ameţeşte" puţin pentru a te "lovi" apoi cu o melodie alertă, în care este păstrată aceeaşi temă a cercurilor ameţitoare. De la ceva mai apropiat spre rock alternativ se face trecerea la o piesă destul de jazzy, vocea Gabrielei dovedind capacitatea de a oscila uşor între diferite genuri. Puţin peste mijlocul materialului dăm peste ceva mai abstract, experimental, în care instrumentele electronice şi-au făcut frumos treaba. Dacă eşti de parere că ai ascultat destule te înşeli, fusionul continuând pe linia rock cu influenţe dnb, însă am o reţinere în a încadra piesele acestui material categoric în vreunul, combinaţiile fiind ameţitoare, parcă jucandu-se cu graniţele, cu o originalitate de remarcat. Este de aşteptat şi varianta originală a piesei, care va apărea se pare pe un material viitor. La maxi single-ul "Love Goes Round In Circles" au pus umarul şi colaboratori precum Mihai Sorohan, Alex Bala şi Bogdan Stamatin.
     De curând trupa Fierbinţeanu a fost câştigătoarea concursului de remixuri ale muzicii lui Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh din Bucureşti. Treizeci de muzicieni şi DJ din România au produs remixuri care au fost incluse pe un dublu CD lansat la festivitatea de premiere găzduită în luna februarie 2012 de Centrul Ceh din Bucureşti. În urma acestui premiu s-au bucurat de ocazia de a concerta în capital Cehiei, Praga.

    “Preferăm să vorbim cât de puţin despre ce am făcut. Important este, mai ales în acest domeniu, viitorul. La fel, preferăm să vorbim cu economie despre ce vrem să facem, mai bine facem. Sperăm ca oferta noastră să fie din ce în ce mai convingătoare, mai personală şi contemporană. Cine vrea să ne cunoască și să ne asculte, poate să intre pe www.fierbinteanu.com şi să vină la concerte. Indiscutabil, ElectroBlog este teribil, iar proiectele pe care le generează sunt irezistibile”. (Gabriela şi Cristian Fierbinţeanu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !