miercuri, 4 ianuarie 2012

Biografii/Discografii: Reloop

     Remus este un foarte important om pentru pionieratul timişorean şi cel românesc. A absolvit Facultatea de Muzică din Timişoara şi a evoluat ca producător muzical şi inginer audio.
      A început să facă muzică în anul 1995, prin conceptul de re-interpretare a hit-urilor într-un stil underground. Dintre artiştii remixaţi se numără Csilla, DJ Sneak, Louis K, Phisique, Ruffneck & Javahn Move, Todd Terry. A participat la clasicele party-uri în depozit din Timişoara, numite "Warehouse", precum şi la festivalul TMBase.
      În anul 1998 a fost prezent pe "Dance Mission Volume 1" (Media Pro), prima compilaţie de muzică house şi club din România.
      În acelaşi an a terminat albumul "The Silent Noise", sub moniker-ul Aural Envelope, un proiect realizat împreună cu un alt important pionier local, Adrian Budriţan. Materialul a rămas nelansat însă.
      Doi ani mai târziu bifează încă o apariţie discografică pe prima compilaţie aniversară TM99Base, cu piesa "Deepzone & Reloop - It's Gona Be Allright !". Aceasta a venit în urma participării la prima ediţie a acestui festival.
      Tot în materie de producător muzical, în anul 2002 a colaborat cu trupa Sistem pe albumul acestora, numit "Intră în Sistem" (Roton).
      Anul 2003 l-a găsit lucrând la primul său album de muzică jazz, care nu a fost însă imprimat. De-a lungul timpului a lucrat ca inginer audio în cadrul studioului Bilutza Records. În perioada anilor 2002-2006 a colaborat cu regizorul şi producătorul Florin Iepan, în domeniul muzicii de film. A realizat coloana sonoră pentru filme precum "Călător în Ţara Eclipsei" (1999) şi "The Fallen Vampire" (2007).
     În prezent este stabilit în UK, unde desfăşoară un proiect axat pe muzica house şi club, alături de DaLuke.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !