miercuri, 4 ianuarie 2012

Biografii/Discografii: Central BPM


     Mihai Ogăşanu a început să se “joace” cu muzica şi să experimenteze la mijlocul anilor ’90, mai exact în anul 1996, pe clasicele trackere pentru pc, gen Impulse Tracke sau Sceen Tracker. Era în vremea liceului, scena muzicală era încă “fragedă”, dacă se poate vorbi despre o scenă, însă ambiţia era mare şi mai presus de toate, pasiune.
     Prima lui trupă de muzică s-a numit Isteria, din care mai făceau parte trei fete, Ana-Maria Goaga, Ileana Mihalache şi Oana Stoianovici. Alături de acestea a ocupat mai mult de jumătate din caseta “Radio Contact Presents The Romanian Jungle” (1996, Cat Music), cu piese precum “Te Iubesc”, “Obssesion”, “Mai Stai”, “Ro-Mania”, “Isteria” şi “Jungle Navigator”. În mare, stilul muzical al acestui proiect se încadra în jungle. Pe această compilaţie au mai fost prezenţi cei de la MB & C.
     Apoi, un an an mai târziu s-a regăsit într-un proiect drum and bass/house, numit Shman, alături de Silvia Matei şi Teodora Dobra. O nouă prezenţă discografica, tot prin casa de discuri Cat Music, pe compilaţia “The Romanian Techno”, cu piesa “Numără Tare”. Multe zâmbete şi amintiri plăcute in jurul acestei trupe “shmen”, un gen de muzică pe care nu mulţi se încumetau să îl abordeze la vremea respectivă. A beneficiat şi de un videoclip, care s-a văzut şi pe sticlă.
     Înaintând în timp ajungem la Central BPM, care însemna Mihai Ogaşanu, alături de colaboratoare precum Camelia Marinescu, Ioana Sihota sau Alina Marin. Stilul era unul orientat mai orientat spre comercial, cu o deschidere mai mare spre public, încadrându-se în sfera dance, pop, club. Primul lor single s-a numit “Crede” şi a apărut pe o compilaţie Radio Contact şi Cat Music, numită "15 Hits/Hour", în anul 1999. Astfel, în decurs de doar 2-3 ani Mihai a reuşit să pună bazele uneia dintre cele mai cunoscute lui trupe, una care ramâne în amintirile tuturor în special datorită piesei “Pleacă”, realizată în colaborare cu cei de la Endless Zone. Featuringul a avut loc în preajma anului 1999, de cealaltă parte regăsindu-se John Mitzalis, Adi Barbor şi Cătălin Neagu. Mai apoi, Camelia a ales să continue alături de aceştia.





     Mai departe, Mihai a colaborat cu nume mari ale scenei muzicale româneşti, dar şi internationale, precum Barbara Jackson, cântăreaţă alături de care în 2001 a semnat la Sub Records materialul "Coast 2 Coast". Au urmat şi alte voci importante, precum Anda Adam, Cătălina, Cream, Loredana Groza, Morandi, Sexxy. Cu Anca Elena Petcu a activat în cadrul proiectului Cats Love Dogs, cu care a lansat piesa “Zupper”. Din 2008 şi până în prezent colaborează de asemenea cu Dina Vass
     O vreme a fost plecat peste graniţe, în UK, unde a pus bazele în anul 2002 unui studio propriu numit Central BPM Productions şi unde a lucrat cu nume mari a scenei internaţionale precum Penny Ford sau Justin Timberlake.
     De-a lungul timpului a îmbrăţişat şi cariera de actor la Teatrul Naţional Bucureşti, în perioada 2004 – 2006. De asemenea a activat şi în televiziune, pe partea tehnică de producţie, la postul de televiziune U Tv (2008 – 2009).
     S-a bucurat de apreciere din partea criticii, fiind premiat în cadrul National Radio 1 Romania Music Awards 2004 (albumul anului, Loredana Groza), MTV Video Music Awards 2006 (cea mai bună voce feminină, Loredana Groza), menţiune în cadrul International Songwriting Competition USA 2007 la categoria hip hop/RNB (Central BPM feat. Jo Black) şi multe altele.
     Astfel, fără doar şi poate, Mihai Ogăşanu este unul dintre cei mai buni compozitori români.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !