duminică, 1 ianuarie 2012

Biografii/Discografii: Adios / Aerosol




            "Primele contacte cu <producţia> de muzică electronică le-am avut cu mult timp în urmă, înainte de 1990. Îmi aduc aminte foarte bine perioada pentru că este legată de albumul <101> de la Depeche. Pe atunci, cred că în 1988, eram deja la liceu şi fan Depeche şi cum informaţiile despre muzica de afară erau puţine pe atunci şi circulau greu, auzisem de titlul <101> şi credeam că va fi o nouă melodie Depeche. Pe atunci aveam un calculator Commodore 64, cu 64 MB de RAM şi un Chip românesc, ambele cu casetofon ataşat şi începusem să mă joc cu nişte softuri de pe casetă, cred că unul dintre ele era  Soundtracker. În aşteptarea acestei melodii, am făcut eu o melodie instrumentală şi le-am prezentat-o la prieteni ca fiind noua piesă <101>, pe care eu am făcut-o rost. Rezultatul a fost că <au pus botul>, ca să folosesc o expresie de jargon. Cred că aceea a fost prima melodie completă făcută vreodată de mine." (Flavius Lombrea)

            Adios este proiectul solo al timişoreanului Flavius Lombrea, cu care a fost prezent în anul 2002 la festivalul TMBase, fiind cooptat un an mai târziu pe compilaţia aniversară a acelei ediţii, cu piesa "Sunetul Mării". De asemenea, cu acest proiect a lansat prin compilaţiile "Mouse In House" piesele "Living In Romania" (în cadrul ediţiei cu numărul doi al acestei serii, din 2001) şi "Spune" (ediţia a treia din acelaşi an).

            "Mai târziu, odată cu apariţia PC-urilor (primul meu PC a fost un 286) şi a internetului în România, am găsit tot mai multe programe şi informaţii, iar muzica mea a evoluat. Cum piaţa de muzică electronică în România nu exista, nu am putut să fac nimic serios până în 1990, când am semnat un contract cu Roton Music şi am apărut pe compilaţiile <Mouse in House> şi <TMBase>. În această perioada am avut şi câteva apariţii live, pe plan local, dar activitatea mea principală s-a axat pe compoziţie muzicală. Nu m-am implicat prea mult în colaborarea cu comunităţile muzicale de profil. Am realizat 2 albume cu Adios - <Electronic Dreams> şi <Sub Cerul Înlacrimat> şi un album cu Aero-Sol - <Un Loc Ideal> care însă nu au fost publicate, dar probabil o să le pun pe un site, la dispoziţia celor interesaţi." (Flavius Lombrea)

            Alte proiecte personale, axate în general pe genul trance, au fost E-motion şi Echomode, cu care s-a remarcat în special în afara graniţelor, printr-o serie de remixuri realizate după piesele celor de la Depeche Mode "Shake The Disease" (@dios Deep Mix), "Get The Balance Right" (E-motion Metallic Mix), "Precious" (Echomode Mix), etc.



   
Flavius a mai facut parte începând cu 2006 din trupa Aero-sol, printre puţinele trupe trance-pop care au existat în România şi care avea urmatoarea componenţă: Flavius Lombrea (voce), olandezul Robert Biersteker (clape) şi germanul Roland Meszaros (mixer). Aceştia au avut ca sursă de inspiraţie legendarul grup amintit mai sus, Depeche Mode. După mai multe apariţii live, care au avut loc mai ales în vestul ţării, în primavara anului 2007 au demarat înregistrarea primului album, în studioul Satchmo Tonstudio din Germania, care însa nu se mai finalizează pentru că, din motive personale, Robert părăseşte grupul în vara aceluiaşi an şi se întoarce în Olanda.
            În prezent Flavius activează în mare parte sub pseudonimul Echomode.


Un comentariu:

  1. mm superb proiect e Aerosol. hmm daca castig premiul cel mare la casino online ma duc la concertul lor la sigur) ahh

    RăspundețiȘtergere

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !