marți, 20 decembrie 2011

Biografii/Discografii: Toxica

       În anul 1999 Ufo încheie colaborarea cu cei din trupa Brigada Artistică Urbană şi formează Toxica, alături de Alex Samant ca membrii de bază, iar apoi au mai colaborat Bogdan Roşu şi Cristina Dan aka Thrina.
      Acest grup aducea ceva nou pe scena timişoreană şi cea românească în general, deoarece adopta un stil destul de diferit faţă de linia pe care au urmat-o cei implicaţi, dar diferită în acelaşi timp şi pentru marea de drum and bass şi trance din jur. Era o trupă orientată spre muzica house, dar şi influenţe deep, un sound foarte modern, vestic, diferit de tot ce era în comun la vremea respectivă. Au fost printre primele trupe de acest gen, acest stil consacrându-se abia din această perioadă.
       Au semnat numeroase producţii pe compilaţiile Mouse In House: "Glow", "Future Front Airwaves" feat MC Black Bishop, "Dirty Jersey" Funkspread Remix feat Cliff Hamilton, remix pentru "Sistem - Senzaţii", "Kosmic Diffusion", "Comfort Part 1".
      De asemenea au fost prezenţi pe cele de "acasă", compilaţiile aniversare TMBase: "Nu-i Loc", "Glow" Adapt Remix, "Comfort Part 2", remix pentru "Sensorship - Silence Shifter".
      Nu în ultimul rând i-au convins şi pe cei de la Delahoya de calitatea sound-ului lor, prin piesa "Drumlanguage" (Heavyweight Remix).



Toxica & MC Black Bishop - Future Front Airwaves

Un comentariu:

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !