marți, 20 decembrie 2011

Biografii/Discografii: Alien Kru



TM00Base 

      În spatele grupului timişorean Alien Kru, unul emblematic pentru pionieratul local dar şi naţional, era un duo format din Alex Samant, sau simplu Alex S şi George Cămpan, care avea să fie cunoscut mai târziu sub pseudonimul Sensorship.
      Am sa încep cu primul dintre ei, Alex S, cel care m-a uimit cu piesa "Future Front Airwaves" produsă alături de MC Black Bishop. Un sound foarte chill, downtempo, deep, care aminteşte de Faithless, o piesă extrem de reuşită aparută în anul 2002 pe compilaţia "Setup 001". Piesa în cauză a fost reprodusă şi cu cei de la Toxica, grup în care mai activa alături de Florin Unguraş aka Ufo. De asemenea a fost imprimată şi aceasta, pe una dintre compilaţiile "Mouse In House" (ediţia 5, 2002, NRG!A).
      Cei doi din grupul Alien Kru a început să colaboreze în anul 1998, mai întâi sub denumirea Missing in Action, proiect orientat în mare spre genurile house şi techno. În acelaşi an devin Alien Kru, schimbă atât stilul abordat, trecând la dnb/jungle, precum şi componenţa, alăturându-i pe Drăgan Nicolin aka Distort şi Claudiu Fărcaş aka Uncut. În această formulă bifează două prezenţe discografice, cu piesele "Duminică După Amiaza" (2000, TMBase 99) şi "Deep Tone Ff" (2001, TMBase 00, MediaPro). George, alături de Alex Samant şi Ufo au organizat seria de petreceri Heavyweight Sessions în clubul Evolution.
      La sfârşitul anului 2000 trupa se desparte, Alex S nemaifiind implicat în muzică, George producând în continuare sub aliasul Sensorship (breakbeat), iar Drăgan şi Claudiu formează Pnal.
      George a oferit cursuri multimedia în cadrul Edukube, echipă în care se mai găseau Vlad Trif şi mulţi alţii. Sensorship a lansat solo piese precum "In And Out" (2002, Setup 00), "Higher Tones" (2002, TMBase 01), "Silence Shifter (Toxica Remix)" (2003, TMBase 02, Roton), "Rice Wafers" (2002, TMBase 04, Roton).



Alex S & MC Black Bishop - Future Front Airwaves


Alien Kru - Bulletproof

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !