miercuri, 21 decembrie 2011

Biografii/Discografii: Hypersonic

     Hypersonic este un frumos proiect al începuturilor muzicii electronice în ţara noastră. Răzvan Alexandru era componentul principal al grupului, care se ocupa în mare parte de producţia muzicală. Grupul se numară printre puţinele care susţineau live-acturi în anii '90, cu Florin Marika la sampler şi Razvan cu un Juno.

      "În cele câteva dăţi când am prestat live am făcut-o pe bune, el cu un sampler de unde dădea beat-urile şi bass-ul, peste care suprapuneam eu dintr-un Juno părţile de lead. Nostim, la unul dintre concertele astea, cei de la Activ au venit la noi şi s-au minunat că se poate face şi live treaba asta." (Răzvan Alexandru)


     Proiectul a semnat cu casa de discuri Roton, dar după o perioadă în care Răzvan s-a ocupat pentru aceştia în scrierea muzicii unor artişti autohtoni din sfera comercială precum Akcent, Amici, K-pital, Papa Junior sau Simplu, proiectul a fost abandonat, nefiind lansat nici un album semnat Hypersonic.
     Duo-ul a bifat totuşi două prezenţe discografice, ambele în anul 2001 pe compilaţiile "Mouse In House": "Cheamă-mă” (ediţia doi) şi "In Love" (ediţia a treia).
 Apoi Alex a urmat cariera de televiziune, fiind producătorul emisiunii "Vineri 80" de la MCM România în perioada anilor 2000-2002.




     Răzvan a fost atras dintotdeauna în special de stilul metal, fiind implicat în prezent în trupa Abigail. Dar încă experimentează muzica electronică prin proiectul Absynthe Moon, orientat spre muzica ambientală, chill, downtempo, cu uşoare influenţe rock sau dark pe alocuri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !