miercuri, 21 decembrie 2011

Biografii/Discografii: Fjord




        În spatele acestui proiect relativ nou pe scena muzicală din România stau Alexandru Seidiu din Craiova şi Silviu Badea din Bucureşti.
        Alexandru produce muzică, IDM în mare parte, din anul 2006 şi este cunoscut pentru proiectele sale solo Candlestickmaker sau Mountain. Se mai găseşte implicat şi în proiectul Semiosis, alături de cei de la Asiluum. Sub monikerul Candlestickmaker a lansat la casa de discuri Upitup Records două albume, “Seeds” (2007) şi “A Life In A Day” (2009). Una dintre cele mai mari realizări ale lui a fost să cânte la TMBase, ediţia din anul 2007.
        Silviu are şi el o varietate de aliasuri, dintre care amintesc Blindpixel, Contorsionist sau Montgomery Clunk. Primul dintre ele este o combinaţie între breakcore, house şi jazz. Montgomery Clunk este un side project orientat spre hiphop, experimental şi bass music. A fost prezent în cadrul turneului Input Baby, unde a participat alături de Candlestickmaker, Minus şi Olga Bancic. Sub pseudonimul Contorsionist, Silviu produce muzică în sfera breakcore şi idm, dar nu numai, şi a debutat în anul 2009 cu EP-ul “Departures”, lansat la Asiluum. Un an mai târziu a scos la lumină încă două materiale, “Starkiller” şi “Mountain And Contorsionist Split”, la acelaşi label.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !