miercuri, 21 decembrie 2011

Biografii/Discografii: DJ Robert

djroberthorvat.ro

             Cariera sa a început în discoteca Brapest din Braşov, în anul 1992, dupa ce a organizat cu succes numeroase party-uri dupa revoluţie. Întotdeauna fost adeptul genului deep, dark, tech şi progressive, dar a fost deschis mereu cerinţelor publicului şi atmosferei care se crea în jur. Din punct de vedere tehnic a început în mod clasic, cu casete, pickup-uri pe curea, urmate de Technics, iar pe parte de producţie muzicală foloseşte Cubase 5, Midi Controler E-MU Xboard 25 şi plug in-uri.

            “Nu uit o casetă înregistrată live în Office-ul din Bucureşti, mixată de Rhadoo, adusa de cineva s-o ascult şi dacă nu-mi place să o arunc. Am pus-o până s-a rupt banda. Era un drum & bass excelent care m-a vrăjit instant.” (DJ Robert)

            În anul 1998 a deschis în Braşov localul Stil Caffe, după cinci ani de activatitate în discoteca Rock 92. “Acasă”, a început să organizeze party-uri legendare pentru oraş. Curentul promovat oscila între disco house şi acid house. Datorită succesului de care s-a bucurat şi publicului numeros, Robert a extins ideea şi a dus brandul Stil la nivel de club, înaugurând în anul 2002 un nou spaţiu în cetatea oraşului. Acolo a invitat dj din ţară cât şi din străinătate, precum Ceballos, DJ Proffesor, Horace Dan D, Livio, Marco Brigullia, Oliver MacGregor, Pedro, Rhadoo, Rosario Internullo, Vanda şi mulţi alţii.
            Datorită lipsei sprijinului şi dorinţei de a păstra nepătată imaginea Stil, fără a face compromisuri se decide în 2004 să închidă clubul şi să se axeze doar pe cafenea. A continuat aici seria de evenimente “Line Up”, alături de Andy More House, precum şi “Sound Of Summer”. Astfel, rămâne o activitate neîntreruptă de pionier al muzicii electronice în oraşul Braşov, dar şi un important dj cu un caracter deosebit pentru întreaga ţară.

            “Rolul unui dj este de a promova muzica aceea care nu se găseşte pe toate gardurile şi să nu copieze pe niciun alt dj, să-şi creeze seturile şi producţiile după personalitatea lui, pentru că altfel ce rost ar mai avem atâţia. Ajunge unul, maxim doi, în cazul în care se îmbolnăveşte unul :) . Calitatea principală este să fie de caracter şi să cumpere muzica pe care o pune, pentru că numai aşa respectă alt dj sau producător care munceşte pe brânci să creeze atâtea piese bune, care ne încântă urechile. A doua calitate, să-şi respecte publicul, fără compromisuri, care plăteşte o taxă de intrare şi impresarul în cazul în care are, iar nu în ultimul rând locaţia care-i oferă şansa de a se afirma.” (DJ Robert)

            A fost prezent la numeroase evenimente importante din Mamaia, Bucureşti, Cluj, Sibiu, Galaţi şi multe alte oraşe. Delahoya este însă locul său preferat, festival la care a fost prezent între anii 2000-2003.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !