marți, 1 noiembrie 2011

Biografii/Discografii: Digital Art



       În spatele clasicei formaţii Digital Art stau doi fraţi, Cristian, născut pe data de 2 Aprilie 1957 şi Florian Nanu, 21 Septembrie 1960. Aceştia activează împreună din anul 1980, iar din 1985 au adoptat pseudonimul amintit.
       Discografia lor cuprinde două albume. Primul dintre acestea se numeşte "Translatie Temporala” şi a fost lansat în anul 1994, cu sprijinul Divertis, iar cel de-aldoilea este intitulat "Ro-Ad Ventura", imprimat în 2001. Una dintre piesele de pe primul dintre ele, numită “Bravi Eroi”, a fost compusă în semn de tribut pentru cei răpuşi în timpul revoluţiei anticomuniste din anul ’89.
       Începănd cu anul 1991, cei doi fraţi au pus bazele unui studio, numit Digital Art. Specializaţi în producţie muzicală, fraţii Nanu au participat la realizarea unor albume semnate de trupe precum RACLA, K1 sau Saanctum Art. Paleta preocupărilor artistice a acestora cuprinde pe lângă activitatea de compozitori şi sound designeri, programatori pe sisteme de sintetizatoare analogice şi producători de muzică pentru film, documentare, teatru, campanii publicitare, generice de post şi emisiuni radio şi tv. 

Digital Art - Translatie Temporala (1994, Divertis)


Translaţie Temporală
Rock Digital
Marea Neagră
Spaţiu Oriental
Bravi Eroi
Afro
Symphorock
Putna
Ţara Vrancei
Pădurea Vrăjită
Electro Eseu



6 comentarii:

  1. foarte frumos exceptionali.am albumul translatie temporala pe o caseta

    RăspundețiȘtergere
  2. De unde pot face rost de album, eventual contra cost?

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost si suntem onorati sa avem asemenea valori printre romani, exemple reale asa cum sunt acesti muzicieni. Ce nu pot intelege este...de ce nu poate fi gasita absolutamente pe nicaieri o piesa a acestora care pentru mine a insemnat o adevarata gura de aer, dat fiind faptul ca sound-ul acesteia si stilul creatiei era 100% occidental, si nu numai atat, dar occidental cum rar am avut ocazia sa ascult. Piesa despre care vorbesc, si pe care o caut de..."mii de ani lumina"...se numeste "Scrie-mi din Costinesti". Aceasta bucata chiar si astazi ar face "prapad" pe media... O creatie exceptionala!

    RăspundețiȘtergere
  4. aveti melodia pe undeva ca as vrea si eu sa o ascult asta "scriemi din costinesti"?

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari!e absolut imbucurator ca cineva mai promoveaza muzica electronica!Totodata sa nu uitam si de Adrian Enescu sau Doru Caplescu!

    RăspundețiȘtergere

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !