luni, 31 octombrie 2011

Timisoara Base (Part 2)

Adios

       Adios este proiectul solo a lui Flavius Lombrea (Timişoara), cu care a fost prezent în anul 2002 la festivalul TMBase, fiind cooptat un an mai târziu pe compilaţia aniversară a acelei ediţii, cu piesa "Sunetul Mării". De asemenea, cu acest proiect a lansat prin compilaţiile "Mouse In House" piesele "Living In Romania" (în cadrul ediţiei cu numărul doi al acestei serii, din 2001) şi "Spune" (ediţia a treia din acelaşi an).
      Alte proiecte personale, axate în general pe genul trance, au fost E-motion şi Echomode, cu care s-a remarcat în special în afara graniţelor, printr-o serie de remixuri realizate după piesele celor de la Depeche Mode "Shake The Disease" (@dios Deep Mix), "Get The Balance Right" (E-motion Metallic Mix), "Precious" (Echomode Mix), etc.
      Flavius a mai facut parte începând cu 2006 din trupa Aero-sol, printre puţinele trupe trance-pop care au existat în România şi care avea urmatoarea componenţă: Flavius Lombrea (voce), olandezul Robert Biersteker (clape) şi germanul Roland Meszaros (mixer). Aceştia au avut ca sursă de inspiraţie legendarul grup amintit mai sus, Depeche Mode. După mai multe apariţii live, care au avut loc mai ales în vestul ţării, în primavara anului 2007 au demarat înregistrarea primului album, în studioul Satchmo Tonstudio din Germania, care însa nu se mai finalizează pentru că, din motive personale, Robert părăseşte grupul în vara aceluiaşi an şi se întoarce în Olanda.
      În prezent Flavius activează în mare parte sub pseudonimul Echomode.




Aria Urbana

Acest proiect a aparut prima data in 1999 sub numele Floodgate (Radu Mihai aka Dermon a pornit singur acest proiect), iar dealungul timpului numele si componenta au suferit numeroase modificari: Comitetul Central intre 1999 - 2002 (Dermon si Amo, apoi din 2001 Adina Raducanu, Daniel Rusu si Toni Samson), Smoker's Delight 2002 - 2003 (Dermon, Adina Raducanu, Dani si Toni), apoi din 2003 si pana in prezent Aria Urbana, cu Dermon (percutions), Toni (vocals), Dani (bass), Marius Muntean aka Sikorsky (guitar). Alaturi de ei a mai colaborat dealungul vremii DJ Nemo (2003 - 2005).
Cu Comitetul Central au obtinut locul 3 in cadrul concursului emisiunii Klub Bizzare organizat de Atomic Tv, cu piesa "A Chat With Satan", precum si premiul pentru cea mai buna piesa drum & bass. Deasemenea a bifat o prezenta discografica, piesa "Funky Way" fiind prezenta in 2000 pe compilatia "Couleurs De Bucharest" (2001). Aceasta piesa a avut si un videoclip.
Cu Smoker's Delight au fost cooptati pe compilatia lansata in urma concursului de descoperire a talentelor organizata de Radio France International, cu piesa "Ignorance Is Bliss" (2003). Au organizat cativa ani la rand in Brasov festivalul Dracula Party.
In prezent stilul lor este unul unic, pe langa drum & bass fuzionand breakbeat, trip-hop sau dub, unii dintre cei mai buni in acest segment de pe scena locala, cu un live-act de exceptie. In 2008 au lansat albumul "Urbanofonica" la Fabrica De Muzica, unul din cele mai bune de acest gen.
Dermon a lansat si un material solo, "Against" (2005), iar in acelasi an a relizat un remix pentru piesa "India" a celor de la OCS.
Dani a dezvoltat in paralel cu Aria Urbana proiectul Round Sound, alaturi de DJ Nemo si Marius.




Aria Urbana - Urbanofonica (2008, Fabrica De Muzica)


Invitatie (Intro)
Revolutia Spirituala
Atacul Metaforei
Drumul
Certitudine
Doruri
Reverie
Transimaginea
Al Visului Vis
Flori Carnivore (feat Shy Beatz)
Sistem De Propagande
Daca Vrei
Victoria
Voiaj

Comitetul Central - A Chat With Satan

Comitetul Central - Funky



Atma

Andrei Oliver Brasovean (Sibiu) este unul din cei mai buni producatori romani de trance, ce activeaza inca din 1992, cand a experimentat primele sale piese. Acestea erau orientate in special spre techno. In 1995 trece la goa si organizeaza primele petreceri, fiind cunoscut pentru prestatiile sale live. Activitatea sa artistica se intinde chiar si pana la grafica, muzica de film sau teatru. Discografia sa cuprinde 2 albume: "Beyond Good & Evil" (2006, Geomagnetic.TV) si "The Secrets Of Meditation" (2009, Y.S.E / Millennium). In 2007 a fost prezent pe scena festivalului TmBase. Actualmente este stabilit in Austria. Se mai ocupa si de productia unor artisti din sfera comerciala.

Atma - Beyond Good & Evil (2006, Geomagnetic.Tv)

We Will Rise Again
Beyond Good & Evil
The Other Side
Deviant Behaviour
The Ganzfeld Experiment
The Doors Of Perception
Psychedelic Visionars
Eternal Cycles
There Is Still Hope



D-laid

George Nicolae (Bucuresti) si-a facut aparitia pe scena muzicala electro in anul 1998. La inceput a fost un trio numit Lockheed Fighterz (drum and bass), in care se mai gaseau Alex si Cosmin. Apoi au mai fost cooptati Alin Flaidar (keyboards) si Ionut (bass). George se ocupa in aceasta formula de sampling. Dupa o perioada in care a mai fost prezent doar duoul Alin - George ca si D-laid, a ramas doar Nicolae singur sub acest nume, orientandu-se in general spre breaks, dar ramanand o usoara influenta de dnb.
D-laid produce muzica din 1997 si si-a facut aparitia pe scena locala in '99, iar un an mai tarziu a participat la editia TmBase 2000, prima sa realizare, un an mai tarziu fiind cooptat si pe compilatia aniversara cu "Changing Ethnic Profile". Tot in 2000 a fost finalist la concursul Radio France International si a fost ales sa fie prezent pe compilatia "Couleurs De Bucharest" lansata de acestia, cu piesa "313". Una din cele mai de succes piese ale sale este remixul facut pentru Alternosfera, "Wamintirle", realizat alaturi de Haute Culture, care s-a remarcat si la nivel international. Aceasta a fost parte din performanta de a fi prezent cu 3 din 4 piese in 2004 pe compilatia TmBase a acelui an editata pe vinil, celelalte doua fiind "2000 Watti" feat. Junkyard si Unstable feat. Cosmin TRG. Piesa s-a bucurat deasemenea de apreciere in cadrul BBC Radio 1, Proton Radio, Breakspoll. Dealungul timpului a fost prezent la festivaluri de mare importanta din tara ca Delahoya (a fost prezent si pe compilatiile aniversare ale acestui festival), Sunwaves, TMBase si Peninsula. In ultimii ani si-a dedicat o mare parte din timp si productiei audio publicitare.




Firedrill

Firedrill este un aradean care a lansat un video foarte interesant, "Q Cumber", tot in perioada Atomicului, piesa fiind una orientata in mare parte spre drum and bass. Tot in acea perioada s-a remarcat la editia TmBase '99. Acum activeaza in proiectul The Much Betters, alaturi de Xoom, Goodies si Vitzi, ce abordeaza deasemenea dnb.

Firedrill - Q Cumber



Hypno

Omul din centrul acestui proiect este Razvan Chican, iar alaturi de el au mai colaborat dealungul timpului Michi de la Suie pentru o scurta vreme. In continuare proiectul a fost dus de Razvan singur, lansand numele Hypno printre cele mai valoroase proiecte goa/trance romanesti in perioada in care acest stil muzical era foarte in voga pe plan local. Lucra cu Roland JD800, Atari si pc. Ca si dj a fost prezent pentru prima data la editia '99 TmBase, avand si piese cooptate pe compilatiile aniversare, "Stele Cazatoare" (2000) si "Ganduri" (2002). Pentru ultima dintre a fost dat in eter si un videoclip, realizat de experimentatul Adrian Budritan.



Mesmer

Andrei Vladimir Voica (Bucuresti) este cu siguranta unul dintre reprezentantii de marca a muzicii electronice romanesti, bifand prezenta intr-o sfera mai deosebita, fiind pionierul breakbeat-ului si breaks-ului in Romania. A inceput in 1996, cand avea doar 16 ani, in grupul numit Industria, alaturi de Razvan Ghinescu, cu care a fost premiat in 1998 la concursul Assos New Talent Festival. Razvan a parasit duo-ul in 2000 si locul lui a fost luat de Toma Grosu. Incepand cu 2001 incepe sa produca piese solo, 2003 reprezintand debutul sau discografic pe compilatia aniversara TmBase cu piesa "Mesmerize", realizata sub noul pseudonim Mesmer, in urma participarii la editia 2002 cu proiectul Industria. In 2005 a participat la productia albumului "Activ - Superstar". Incepand cu 2009 si-a lansat propria casa de discuri, Scarcity, care este desemnat in 2011 Best New Label in cadrul competitiei Breakspool.



Mr Pit

Adrian Ivan (Timisoara) este pe cat de putin cunoscut in Romania, pe atat de apreciat in afara granitelor tarii, fiind unul din cei mai apreciati artisti de EDM (electronic dance music). Desi produce muzica inca din 1996, debutul atat discografic cat si ca dj a avut loc prin prisma TmBase, care in 2003 l-a invitat sa mixeze la festival, iar in 2004 l-a inclus pe una dintre compiltiile aniversare, cu piesa "Ycstreme". In cursul timpului a mai produs muzica sub pseudonime ca Loopainter (hard trance) sau SOT. Din 2007 este detinatorul labelului Well Mixed Records. Piesele sale au ajuns in show-urile unor nume mari din lumea trance ca Armin Van Buuren si Markus Shulz.



Nonel

In spatele acestui proiect este Nonel Motataianu din Deva. Produce muzica inca din 1991, cand a inceput cu un sintetizator Yamaha DX-11 FM. Cinci ani mai tarziu a avut acces la alte aparaturi mai sofisticate cu prilejul prezentei lui in orchestra teatrala locala, cu ajutorul carora a putut realiza primele sale piese, care au fost utilizate in perioada 1997 - 1998 in documentarele Pro Tv. Majoritatea muzicii sale era orientata spre chill out / ambient. In perioada Atomic a fost prezent si el in playlist-ul televiziunii, cu un montaj video pentru piesa "Qtopia", lovindu-se de impedimentul existentei in fonoteca lui doar a unor piese cu o durata prea mare pentru standardele video ale postului tv. Tot in perioada 1999 a fost prezent pentru prima data la editia TmBase a aceluiasi an. In 2002 a aparut pe compilatiile aniversare ale acestui festival cu piesele "Xtro" si "Ecoestasia" (Setup 001), sub pseudonimul Nonel. Actualmente activeaza sub monikerul Radio Space Pop, cu care are un album lansat la High Definition Music, "Park" (2008).


foto: Muica Lucian

Radio Space Pop - Park (2008, HD Music)

Convection
Melancolia Mecanica
Terra 2 - Initial Gardens
Blue Flower Growing From My Old Radio
Electromagnetic Emotion
Receiver
Contact (Robotoid Party Around A Plastic Fire)
Human Patterns In The First Park ON Terra 2
Waltz For Three Orbital Instruments Around The Moon
Conversation
Formation





Also check: <Timisoara Base (Part 1)>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !