duminică, 2 octombrie 2011

Biografii/Discografii: Maresh

myspace.com/alexmaresh
     Maresh este un producător român de muzică electronică, care nu şi-a trădat crezurile stilistice, abordând minimalul încă înainte de "era" acestui gen şi continuând şi astăzi pe această linie. A început să pună mixeze în anul 2001 într-un club din oraşul Braşov, iar primele producţii muzicale le-a experimentat patru ani mai târziu.
     S-a bucurat de apreciere în scurt timp, câştigând în anul 2005 un dj contest organizat de The Mission, la Ultima Plaja. Drept recompensă a fost premiat cu ocazia de a mixa în deschiderea marelui nume internaţional Timp Maas.
      Mareş a pus bazele alături de Vlad Vancia unui brand de petreceri numit Stereo Events, prin care a adus în România artişti din sfera underground precum Pan Pot, Dario Zenker, Dilo, Violetta, Jorge Savoretti, Sven Lito şi alţii.
      Ca producător muzical Alex a lansat in 2008 la Subconce ep-ul "Slow Motion", un minunat ep ce imprimă o atmosferă pe care o descrie cel mai bine titlul uneia dintre piesele incluse, "Iceland". Sound ambiental, atmosferic, cosmic, îngheţat, dar presărat cu superbe efecte ce conferă materialului o caldură aparte. Prezent cu un remix este şi Mihai Popoviciu, pentru "Slow Motion", Maresh "returnându-i" serviciul în acelaşi an cu un remix pentru piesa "Motor Like", lansată de sibian la acelaşi label.
      "Forbidden Fruit" este un alt release de-al său, apărut în anul 2008 la Monomental, iar doi ani mai târziu s-a adăugat la discografia sa şi EP-ul "Don't Talk" (Skills), destul de trecut cu vederea din păcate.


Maresh - Slow Motion (2008, Subconce)
Slow Motion (Original Mix / Mihai Popoviciu Remix)
Iceland (Original Mix / Sonde & Shaver Remix)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !