duminică, 2 octombrie 2011

Biografii/Discografii: GIC



      GIC este Gozman Ionut Cristian, dj a carui ascensiune a avut loc o data cu intrarea in echipa One Fm incepand cu 2003, post radio unde gazduia propria emisiune cu propriul set. Apoi urmatorul pas firesc a fost sa se afirme si ca producator, 2005 fiind anul cand a lansat primul ep la Sauna Recordings ("I Hate Electro"). Un an mai tarziu, tot la Sauna, a lansat alaturi de Optick una dintre cele mai de succes piese ale sale, "Surrender", pe un ep numit "Step 2". Mai tarziu Groove++ a lansat un foarte bun ep semnat GIC, "Camels" (2007), cu un sound exceptional incadrat in mare parte in electro / house. Acesta din urma poate fi downloadat gratuit de pe musicarena.ro . De amintit inca o piesa foarte reusita aparuta in '08 pe o compilatie Ministry Of Sound, "After Nine".
      Iată o biografie mai detaliată scrisă de Ionuţ:
     
          “Nascut in 1985, in Zalau, face parte din generatia postdecembrista. Isi incepe activitatea in jurul anilor 2000. Pasionat de mic de sunete, prima experienta mai serioasa cu muzica ia nastere prin intermediul productiei, fiind atras de acest domeniu infinit al creatiei. 
          Incepand cu o serie de schite muzicale, nu ii ia mult sa intre in atentia dj'ilor locali si sa experimenteze si pupitrul ca dj, ulterior ajungand rezident pentru o perioada de 6 ani in majoritatea cluburilor de profil electronic local: Millenium Club, Old Jack Pub, La Strada.
          In 2003 isi incepe studiile timp de 4 ani in cadrul Universitatii de Muzica de Vest (Oradea). Timp in care apar primele piese, remixuri lansate oficial. Dupa primul vinyl lansat la Sauna Rec. (Ungaria) <I Hate Electro> colaboreaza cu: Dj Optick remixand imnul Liberty Parade - Surrender la fel lansat in ambele formate analog-digital la Sauna Rec; deasemenea cu Dj Vali Barbulescu, remix la piesa <O Noua Zi> plus alte proiecte personale; Dj Sava, fiind un alt artist caruia i'au fost semnate atat remixuri cat si piese, exemplu <Sunshine>, urmand un remix la piesa lui Adrian Eftimie <No Side Effect>. Pe plan international lanseaza in 2007 la Toolroom Rec. remix la piesa lui Noir <My Mtv>. Tot in 2007 lanseaza la Groove ++ doua ep'uri: <Road to Cairo> si <9 to 10>, urmate de o colaborare cu Music Arena, portal digital, un al 3-lea ep <About Us>.
          Dupa finalizarea studilor e recrutat de echipa One Fm ca dj plus productia radioului, incepand un nou segment in viata artistica (iulie 2007). Primul an de colaborare vine cu o emisiune live zilnica, un dj set de o ora intre 15:00 si 16:00. Timp de 2 ani urmeaza a aprofunda pt publicul roman imaginea de dj cu o serie de petreceri prin tara, partea de productie fiind pusa in renovare cu diverse colaborari prin studiourile bucurestene.
          In 2010 isi incheie ciclul One Fm, pornind spre urmatoarea provocare care urma sa apara in 2011 ca producator radio 21 si vibe fm, deasemenea un podcast saptamanal. O colaborare cu Dot One Rec ia nastere prima data printr-un remix >Adrianho & Chazzy Chaz - Move Like This> urmat de aparitia pe compilatia VA 2011 cu piesa <Manga Beats>.
          Pentru 2012 renunta la viata de radio si se focuseaza pe productie din nou, urmand sa lanseze o serie de ep'uri colaborari in cursul anului. TBA :)” (GIC)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !