luni, 31 octombrie 2011

Biografii/Discografii: Bogdan




       Este un muzician care nu activează de foarte mult timp pe scena locală, dar care posedă o maturitate a sound-ului şi un stil aparte în producţiile lui, care îl fac unul dintre cei mai respectaţi experimentalişti români.
      Numeroase materiale lansate de-a lungul vremii în sfera ambiental/experimental, dintre care enumăr "Angular Momentum" (2007), "Disconnect" (2007, Claque Musique), "Uncertainty" (2007, Inoquo), "Harmony Within Repetitive Structures" (2008, Arhiva 7), "Human Thermodynamics" (2010, Local). A mai fost prezent cu piese semnate de el pe compilaţiile labelului autohton Exposed Audio.
      Putem considera cuvântul "hibrid" ca unul definitoriu pentru munca acestui artist de până în prezent, o muzică puternic experimentală, de găsire a eu-lui, de la muzică serialistă la balearic dub, organică, lentă, cu un bpm jos, undeva la 90, dar şi cosmic techno, 4/4 sau disco.
      Este unul dintre fondatorii labelului Local Records, dedicat artiştilor români, unde au văzut lumina zilei release-uri ale unor artişti precum Alien Pimp, Bogdan, Bogdan Marcu, Cosmin TRG, Cristi Cons, Eusebio, Fanas, Haute Culture, Inner, Ion, Makunouchi Bento, Michi, Minus, Poor Relatives aka Khidja, Selfmademusic, Sillyconductor, The Model, Vlad Caia. Dintre numeroasele materiale lansate în destul de scurt timp s-a remarcat compilaţia “Buzz.Ro! 2010”. Aceasta a adunat unii dintre cei mai valoroşi producători români de muzică electronică ai momentului, cu unele dintre cele mai bune piese şi nu exagerez dacă le consider un fel de personal best.



Bogdan - Beginings

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !