luni, 31 octombrie 2011

Biografii/Discografii: Blanoz



     In centrul Sunday People stau fratii Sultan si Hasan Nasser, care pot fi gasiti si sub pseudonimul The Grooveoholics.
     Vlaicu Golcea a contribuit la realizarea albumului "Telepathically In Love" (2004, Phazzadelic) semnat de acestia, la care au mai luat parte Sorin Romanescu si Dana Sandu. In afara de acest album, discografia fratilor Nasser cuprinde un alt album lansat in 2003 la Sofa Music, numit "Untold Stories". Ambient, chill out, downtempo, nu-jazz, totul combinat in doua extrem de frumoase albume cu un sound foarte bine asezat, linistitor, cu o voce superba, a Danei.
     Sultan Nasser s-a mai gasit in preajma anului 2003 ca fondator alaturi de Ati De Chile si Matze a proiectului Blanoz Distrusoz, in care Vexxatu' Vexx aka MC Geamite Galigan (Andrei Brebianu), Dru Klein (Andrew Klein), apareau ca invitati si creau un live jam exceptional. Au inregistrat in 2003 un album la Yama Studios, needitat insa.
     Mai tarziu Cri a urmat calea Shukar, iar grupului i-i s-a alaturat Bean (2005) si Kox, iar numele proiectului s-a schimbat in Blanoz, sub care activeaza si astazi. Alaturi de acesta au inregistrat si un videoclip pentru piesa "Jumatate Tu, Jumatate Nu", realizat de Bogdan Moldoveanu.
     Nasser a lipsit o perioada de 3 ani din Blanoz, iar dealungul timpului au mai colaborat Melak, MC Agent, MC Tina, Pacha Man (Calin Nicorici), Raku, Gani, Sorin Erhan, The Luky Guy, Jacob J si Czerkesz Jimmy. Tot alaturi de Vexx, Matze a mai lucrat ca inginer de sunet la clasicul album al trupei Methadon 3000, "Veriga Lipsa" (1999, Cat Music), din care mai facea parte DJ Sleek, mai vechiul colaborator a lui Vexx din trupa Delikt.
     Astfel, fratii Nasser au fost un pion important in evolutia muzicii electronice romanesti, fiind prezenti in locuri potrivite in momente potrivite, ca Web Club, TMBase, Yama Studios si au fost reperati chiar si de cei de la RFI.
     Vexxatu' Vexx este un MC pe care mie imi place sa-l numesc poet, un "soldat", membru dealungul timpului al grupurilor Delikt, Methadon 3000, Blanoz si Khidja Clouds Society. Prima data a fost Delikt, infiintata in 1994 alaturi de DJ Sleek si Brugner. Aceasta s-a destramat in 1999 si Vexx a urmat calea Methadon 3000 alaturi de Sleek, iar Brugner a intrat in Brigada Rima Grea / Bem Repede Gambrinus alaturi de Bek. Methadon 3000 a fost unul din cele mai underground proiecte hip hop made in Ro. Anul 2010 a adus schimbare de nume pentru Vexx, luandu-si aliasul Norzeatic si a inceput colaborarea cu Khidja.

Blanos Distruzos - Blanos Live At Yama (2003)


Bd is fuckin' up the program (feat Dru Klein)
First puff (feat Dru Klein)
Here come the champion (feat Dru Klein)
 Interlude (feat Dru Klein)
Jam session intro (feat Dru Klein)
Jumpin', humpin' up (feat Dru Klein)
People are strange (feat Dru Klein)
Pot pot pot (feat Dru Klein)
Revolution (feat Dru Klein)
Too late to hesitate (feat Dru Klein)
Walking on sunshine (feat Dru Klein)
Yes... it's ours (feat Dru Klein)
Satira vs satarul (feat Vexxatu' Vexx)
Soldatu' vexx (feat Vexxatu' Vexx)
We got the tower (feat Vexxatu' Vexx)


Blanoz & Bean - Jumatate Tu, Jumatate Nu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !