luni, 31 octombrie 2011

Biografii/Discografii: Aria Urbana

 
myspace.com/ariaurbana



      Această trupă braşoveană îşi are începuturile în anul 1999, când Radu Mihai aka Dermon a pornit singur la drum sub numele Floodgate. De-a lungul timpului numele şi componenţa s-a schimbat, astfel încât în preajma anilor 1999-2001 s-a alăturat lui Dermon şi Adrian Mihai aka Amo, activând ca şi Comitetul Central, nume păstrat până în anul 2002 şi după adăugarea din 2001 a membrilor Daniel Rusu, Toni Samson şi Adina Răducanu. Apoi, după plecarea lui Amo a avut loc o schimbare de nume în Smoker's Delight, care a durat până în 2003. De atunci şi până în prezent activează cei pe care îi cunoaştem sub numele de Aria Urbana, adică Dermon (percuţie), Dani (bass), Toni (voce), la care s-a mai adăugat din 2007 chitaristul Marius Muntean aka Sikorsky. De-a lungul timpului a mai fost prezent ca şi colaborator DJ Nemo (2004 - 2006).
      Comitetul Central a obţinut locul trei în cadrul concursului emisiunii Klub Bizzare, organizat de Atomic Tv, cu piesa "A Chat With Satan", precum şi premiul pentru cea mai bună piesă drum & bass. A bifat şi o prezenţă discografică, piesa "Funky Way" fiind cooptată în anul 2000 pe compilaţia "Couleurs De Bucharest" (2001). Aceasta a beneficiat de asemenea şi de un videoclip.



      Smoker's Delight au fost selectaţi în 2003 pe compilaţia lansată în urma concursului de descoperire a talentelor organizat de Radio France International, cu piesa "Ignorance Is Bliss". Tot în această perioadă Amo a organizat câţiva ani la rând, în Braşov, festivalul Dracula PC Party.      
     Originile aceste trupe drum and bass sunt foarte complexe, din muzica rock şi hip hop. Dani a cântat rock până în anul 1999, iar Marius a activat de asemenea în formaţii metal precum Code Rode sau live electronics în Round Sound (alături de DJ Nemo şi D'Ani). Toni a contribuit la latura hip hop a Ariei Urbane, abordând acest gen încă din 1996. Dermon a lansat un material solo numit "Against" (2005), iar în acelaşi an a realizat un remix pentru piesa "India" a celor de la Omul cu Şobolani.      
    Astfel, stilul lor nu are cum sa fie decât unul unic, pe lângă drum & bass fuzionând şi contopind genuri precum breakbeat, trip-hop sau dub, fiind aşadar unii dintre cei mai buni în acest segment de pe scena locală, cu un live-act de excepţie.      
     Discografic au lansat în anul 2008 albumul "Urbanofonica" la Fabrica De Muzica, la a cărui realizare a pus umărul şi Alexandru Dan (tobe), Vali Ungureanu (tablă), DJ Nemo, DJ Wiz (scratching) şi Jay de la Shy Beatz (voce).


Aria Urbana - Urbanofonica (2008, Fabrica De Muzica)
Invitatie (Intro)
Revolutia Spirituala
Atacul Metaforei
Drumul
Certitudine
Doruri
Reverie
Transimaginea
Al Visului Vis
Flori Carnivore (feat Shy Beatz)
Sistem De Propagande
Daca Vrei
Victoria
Voiaj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !