duminică, 18 septembrie 2011

Biografii/Discografii: Vardøgr



     Vardøgr este Alex Doppelgänger, care defapt nu e nici pe departe numele lui adevarat ci un alt moniker ales din dorinta de a si-l pastra cat mai ascuns pe cel real. Cele doua pseudonime sunt cat se poate de pline de insemnatate, Doppelgänger fiind o entitate care reprezinta o persoana intr-un mod diametral opus, un "evil twin", dar nu neaparat rau. Se zice ca daca vezi doppelgänger-ul propriu, urmeaza sa mori la scurt timp. Vardøgr reprezinta o entitate identica unei persoane, la fel ca un doppelgänger, numai ca aceasta nu are neaparat o influenta nefasta asupra persoanei respective, o copie identica a acelei persoane care apare intr-un anumit loc inainte ca acea persoana sa ajunga in acel loc.
     Pana una alta acest producator roman este un giurgiuvean care a inceput alaturi de grupul Eloize, in care a activat aproximativ 3 ani. Apoi a inceput sa creeze piese singur si sa activeze solo, reusind sa inchege in 2011 un ep, "Astrum Vita", de a carui mixaj si masterizare s-a ocupat Victor M. Fiecare melodie poarta numele unei stele si reprezinta o etapa din viata acesteia: Nebula Orionis reprezinta nasterea, Tau Ceti maturitatea, iar Eta Carinae moartea. 

 

     In prezent este implicat intr-un proiect cu t.A.a.e, care adopta stilurile electro-jazz si hip-hop-jazz, dorind sa tinteasca chiar si spre downtempo si trip hop. Mai multe despre acesta in curand.
     Muzica lui Vardøgr se vrea a fi una cat de organica, avand ca linie de pornire inspirationala string-uri de viori si violoncele, linii de flaut si harpe, instrumente acustice in general.
     Mai departe vă ofer spre ascultare o piesă oferită de Alex pentru una dintre compilaţiile "The Future".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !