vineri, 30 septembrie 2011

Subcarpati @ GuerriLIVE + Stoi de la EMIL povesteste cum s-a ales cu chitara vocalului de la Green Day     Al treilea GuerriLIVE din acest sezon, de luni, 3 octombrie, aduce folclorul în studiourile Guerrilla: trupa Subcarpați, care ne învață prin cântecul său care ne sunt tradițiile strămoșești.

Evident, maestrul de ceremonii rămâne același - Bogdan Șerban

      Lansarea proiectului "Subcarpaţi" a avut loc odată cu lansarea primului album al trupei, ce poartă același nume, în octombrie 2010, pe site-ul oficial www.subcarpati.com/ proiect muzical la care au participat Bean MC, Omu Gnom (Raparta), Mara Panaitescu şi DJ Limun.

Trupa Subcarpați este formată din:
Bean MC
DJ Limun
VJ Andrei

     Stilul abordat de trupa Subcarpați este un amestec de hip-hop cu influenţe din folclorul românesc. 

     Noutatea pe care o aduce albumul constă în temele şi subiectele pieselor. În piese, sunt amintite momente istorice precum cel din 1989 (piesa "Când a fost la '89", care are și videoclip
 


Album poate fi descărcat, gratis, de pe www.subcarpati.com

      Pe 12 iunie 2011, Subcarpați a devenit din proiect trupă, odată cu lansarea compilației CULESE DIN CARTIER. Albumul poate fi descărcat, de asemenea, gratis, de pe www.subcarpati.com/culesedincartier. Nume de marcă din muzica românească se regăsesc pe acest album, precum matze, Silent Strike, Gojira, Undoo, Danaga, Liviu Vasilică, etc.
 

Ce înseamnă folclorul pentru Bean?
“O sursă de energie. Am fost genul de român care a renegat folclorul, care avea o impresie foarte proastă despre România. Până când am reînceput să ascult din nou muzică folclorică și inițial am zis că are legătură cu copilăria, dar începea să îmi placă din nou. Folclorul emitea către mine și așa a început să se formeze un soi de conștiință în capul meu, pentru că au fost oameni care au luptat pentru țara asta și care ne-au schimbat viața și, pentru ei, dar și pentru noi, trebuie să învățăm păstrăm valorile tradiționale”.Tza, tza, tza la toată lumea!

Luni, 3 octombrie, de la 7 seara, la Radio Guerrilla – 94,8 FM sau www.eliberadio.ro

     GuerriLIVE înseamnă concerte susținute de trupele noului val din muzică românească, găzduite și transmise în direct din Studiourile Radio Guerrilla.
 

În fiece săptămână, în fiece luni, de la 7 seara.


Pagină FB – GuerriLIVE - www.facebook.com/Guerrilive

     Chitaristul trupei E.M.I.L. a povestit, luni, la GuerriLIVE cum a ajuns sa puna mana pe chitara lui Billie Joe Armstrong, vocalul de la Green Day, chitara cu care a si cantat Stoi, de altfel, la Radio Guerrilla.
     In 2005, Stoi a ajuns la un concert Green Day, la Milano, unde pe scena, la indemnul lui Billie Joe Armstrong, a urcat un fan, pentru a canta la chitara acestuia. Astfel incat, cateva luni mai tarziu, Stoi a mers la un alt concert Green Day, in Budapesta, sperand ca va putea fi el cel ales din public care sa cante la chitara solistului Billie Joe Armstrong. “Am ajuns in primele randuri si a venit momentul in care Billie Joe Armstrong urma sa cheme pe scena pe cineva din public, care sa cante la chitara lui. M-a chemat, m-a intrebat daca stiu sa cant si am urcat pe scena care era imensa. Am alergat spre Billie Joe Armstrong. Ma astepta cu bratele deschise, mi-a luat capul si m-a pupat pe gura. Am cantat si am primit chitara cadou”, a povestit Sto la Guerrilive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !