vineri, 30 septembrie 2011

Ad Hoc concerteaza la Alba Iulia si Poienari



     Weekendul acesta, trupa AD HOC are un program plin: tinerii muzicieni pot fi vazuti si ascultati sambata, 1 octombrie, la Festivalul ”Dilema Veche - Placerile vietii” de la Alba Iulia si duminica, 2 octombrie, la ”Pro Istoria Fest - Sistem si prietenii - Cetatea Poienari, respect pentru trecut”.
     Proiectul AD HOC a pornit aproape ca o joaca, din pasiunea unor tineri studenti sau absolventi ai facultatilor de profil, dornici sa promoveze muzica din vechime. Intr-un timp destul de scurt, AD HOC a inceput sa fie privit cu seriozitate de promoteri si colegi, primind tot mai multe invitatii de a participa la evenimente diverse, de la festivaluri cu specific medieval, pana la turnee cu trupe din strainatate.
 
     In decembrie 2010, trupa Ad Hoc a sustinut primul turneu de promovare in Resita, Timisoara, Arad, Oradea, Cluj si Zalau, pentru ca, la foarte scurt timp, in martie 2011, sa fie invitata sa sustina un turneu impreuna cu trupa irlandeza Coras. In mod foarte incurajator, publicul de club, adept al tipurilor de muzica actuale si asa-zis comerciale, a intampinat muzica medievala cu interes si a primit Ad Hoc cu caldura.
     Au urmat colaborari individuale sau colective cu Fishermann'S Orchestra (Elvetia) si cu Bordo Sarkany Regizene Rend (Ungaria). Trupa Ad Hoc a fost inclusa in turneul “Pro Istoria Fest - Sistem şi prietenii – respect pentru trecut”, proiect in desfasurare.
     Au participat la Festivalul Medieval de la Brasov, la Festivalul Luminii (Oradea), la Ora Pamantului, la StudFest, la expozitii, lansari de carte, diverse evenimente culturale sau mondene.

     Cea mai recenta si interesanta experienta Ad Hoc a fost participarea la spectacolul-concert “Tribute To Remember Freddie Mercury”, unde a interpretat, cu mijloacele proprii (instrumente clasice), piese din repertoriul Queen.

     Initiatorii trupei AD HOC au ales muzica medievala, pentru melodicitatea ei specifica, melodicitate care o pastreaza actuala si o face sa fie iubita de categorii de public diverse. Studiind, au descoperit ca muzica medievala face bine si la inima si la minte. Asa ca si-au propus sa o daruiasca mai departe.


Video:


http://www.youtube.com/watch?v=A6mH4KSW7Hg

http://www.youtube.com/watch?v=A6mH4KSW7H

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !