vineri, 27 mai 2011

Romanian Music Nights in Berlin cu Butterflies in My Stomach, Kumm, Blazzaj si TiPtiL



     In perioada 27-29 mai 2011, Institutul Cultural Roman “Titu Maiorescu” Berlin organizeaza seria de concerte Romanian Music Nights la Berlin. Timp de trei zile, cinci formatii romanesti in voga vor delecta publicul berlinez in locatii extrem de populare.
     Astfel, in data de 27 mai, Fanfara Ciocarlia va deschide seria de concerte in cunoscutul Huxleys Neue Welt. In urmatoarele zile, in 27 si 28 mai, formatiile Kumm, Blazzaj, Butterflies in my Stomach si TipTtil vor sustine concerte la Volksbühne, Berlin.

Program Romanian Music Nights:

27 mai, de la ora 20.00, Fanfare Ciocarlia in Huxleys Neue Welt (Hasenheide 107 – 113, 10967 Berlin)
28 mai, de la ora 21.00, Butterflies in My Stomach si KUMM in Roter Salon/Salonul Rosu al Volksbühne (Rosa-Luxemburg-Platz 1, 10178 Berlin)
29 mai , de la ora 18.00 Uhr, TipTiL si Blazzaj in Grüner Salon/Salonul Verde al Volksbühne (Rosa-Luxemburg-Platz 1, 10178 Berlin)

     Huxleys Neue Welt este un nume de referinta pe scena de divertisment din capitala germana de aproape 100 de ani. Huxleys este un centru multifunctional de evenimente, care detine o tehnica de lumini si sunet ultramoderna. Roter Salon este parte integranta a teatrului Volksbühne (principalul teatru al Berlinului de Est inainte de Caderea Zidului). Aici sunt programate concerte rock, punk si etno. Grüner Salon este de asemenea parte integranta a Volksbühne, specializata insa pe muzica latina si jazz. Cea mai importanta revista de tip city guide, „Zitty” a plasat salonul pe numarul intti al locatiilor favorite. Ambele saloane sunt locuri extrem de bine frecventate de public, aflandu-se si in centrul orasului la 2 minute de Alexanderplatz.
      Prin acest eveniment Institutul Cultural Roman din Berlin isi propune integrarea trupelor romanesti in circuitul berlinez prin intermediul unor concerte in spatii care se bucura de prezenta unui public numeros si tanar, precum si intermedierea trupelor romanesti catre label-uri germane.
      Fanfara Ciocarlia formata din 12 membri din satul Zece Prajini, județul Iasi. Fanfara Ciocarlia e cunoscuta ca cea mai rapida fanfara din lume si ridica in picioare sali din intreaga lume cu ritmurile lor traditionale.
      Kumm este o formatie rock infiintata in 1997 la Cluj-Napoca. De-a lungul timpului, stilul muzical al formatiei a variat considerabil, de la rock progresiv cu influente jazz si etno pana la rock alternativ. Pana acum, formatia a lansat cinci albume de studio.
      Trupa Blazzaj a fost infiintata in 1998 la Timisoara. A adoptat un stil deosebit: ritmuri rapide de jazz, combinate cu texte sarcastice – si succesul e garantat! Acestora li se adauga naturalete, prospetime si placerea nebuna de a canta.
      Butterflies in My Stomach este una dintre cele mai cunoscute formatii de nu-jazz, funk si acid jazz din Romania. BiMS a fost prezentata de BBC Romania ca fiind una dintre putinele trupe care promoveaza acid-jazz-ul in Romania.
     Formatia TiPtiL a fost infiintata in anul 2009. Este compusa din cinci prieteni, care au descoperit impreuna muzica ascunsa in ei. Melodiile lor sunt expresia personalitatii fiecaruia dintre membri, o combinatie de tandrete si agresivitate in acelasi timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !