vineri, 18 martie 2011

Biografii/Discografii: SIT (Sideways Invisibility Theory)


      Sound-ul producţiilor lui Vlad Caia îmbină o variaţie de influenţe, specifice locaţiei geografice unde se află în prezent, Oslo. Piesele şi mixurile lui te transpun într-un spaţiu cosmic, îngheţat, ambiental, iar synth-ul "adie" sunete profunde, ce creează senzaţia unei călătorii prin înaltul cerului. Stilul său variază foarte mult, prin genuri precum ambiental, deep house, jazz, drone sau dub techno. În muzica sa se simte de asemenea o foarte puternică influenţă din muzica clasica, pianul fiind instrumentul pe care l-a studiat câţiva ani.
      În ce priveşte muzica electronică a început cu o clapă şi un sequencer MIDI, iar în prezent a evoluat puternic în producţiile sale spre o latură mai organică, experimentală.
      Prima lansare discografică a avut loc în anul 2007, cu un EP la Next Dimension Music, numit "Al Doilea". Doi ani mai târziu a semnat un vast album de remixuri pentru piesa omonimă, la care au contribuit artişti precum Agent Matteo, Andrew Chibale, Atos Locos, Audio Noir, Logic Fusion Orkestra, Mastercris şi Yohan Esprada. De-a lungul timpului a semnat şi alte materiale la labeluri precum Darkroom Dubs, Deeper Sounds Of Raisani, Dirty Box, Horizontal, Supernature sau Cocoon.
      În anul 2010 a participat alături de Minus la Red Bull Music Academy Londra, numărându-se printre puţinii români care au fost prezenţi la acest eveniment.
 În prezent, după aventura Funknutt, a continuat alături de Cristi Cons în proiectul SIT, cu care mai deţine labelul Amphia.



     Cristi Cons (Craiova) a început cariera muzicală într-un cu totul alt domeniu, muzica clasică, cântand la violoncel de la şapte ani. Apoi s-a orientat spre muzica electronică, experimentală, fiind remarcat de cei de la Arpiar. A debutat în anul 2009 pe o compilaţie lansată la casa de discuri a acestora, cu piesa "Nutaţia". Au mai urmat şi alte materiale la case de discuri precum Optimal Records, Local Records, All Inn Black şi Metroline Limited. Ultimele două au reprezentat ediţii de colecţie, pe care a semnat un ep şi un remix sub aliasul Case Sensitive.
Cu toate că a părăsit violoncelul în favoarea instrumentelor electronice, în piesele lui Cristi Cons a rămas o urmă puternică de “şcoală veche”, de apropiere spre acustic, organic, analog. Materialele lansate în anul 2011, precum “În Secţiuni” (Local) sau “Traversa” (Amphia), vin să confirme acest lucru, să demonstreze că nu a fost o greşeală această alegere şi Cons nu a “aterizat” nepregătit în acest segment total diferit de ce făcea până acum. Amphia este labelul deţinut de el alături de mai vechiul colaborator Vlad Caia din proiectele Funknutt şi SIT.

       Funknutt este un proiect a cărui baze au fost puse în anul 2008 de către Cristi Cons, Fouchat şi Vlad Caia. Un grup foarte interesant, cu un stil energic, orientat spre funk după cum sugerează şi titlul, dar cu vaste influenţe. A fost menit în special ca un crew de dj cu origini în muzica clasică, în persoana lui Cristi şi Răzvan, combinate cu vasta experienţă a lui Vlad Caia în sfera deep, cu influenţe jazzy. Astfel rezultatul nu a putut fi altul decât unul foarte reuşit, o pată de culoare în peisajul muzicii electronice atunci când aceasta se afla în plina evoluţie şi transformare. S-au axat şi pe producţia muzicală, realizând numeroase piese reuşite împreună, rămase din păcate nesemnate.
       Începând cu anul 2009 Cons şi Caia au pus bazele duo-ului intitulat SIT (Sideways Invisibility Theory), cu care au lansat până acum un minunat EP numit "Year 3000" (2010, Jesus Loved You). În anul 2011 au fondat de asemenea împreună labelul Amphia. Primul release a fost semnat chiar de Cristi Cons şi s-a numit "Traversa".




Vlad Caia

2007: "Al Doilea" EP, Next Dimension
2007: "Sound Made Us Deep" EP, Next Dimension
2007: Remix for Armando Silvestre "Communications", Next Dimension
2008: "Gradual" EP, Dirty Box
  • "Gradual"
  • "Cayuga" (Original/Armando Silvestre Remix)
2008: "Brickhouse" EP, Raisani
  • "Brickhouse"
  • "Alright"
  • "Told Ya"
  • "Track One"
2008: "Aura" Single, Raisani
2008: Remix for Cristian Paduraru "Unconditional Giving", The Remix
2008: Remix for Phoenix Lo "Colours And Souns On Your Life", Next Dimension
2009: "Al Doilea Remixed" EP, Next Dimension
2009: "Chango" EP, Horizontal
2009: "Sugar Cake" Single, Next  Dimension
2009: Remix for Cristi Cons "Get Together", Optimal
2009: Remix for Andy Craze "No Matter What", Optimal
2009: Remix for Agent Matteo "Gone Too Soon", Next Dimension
2010: "On The Dubby Side" EP, Darkroom Dubs
2010: "Stuck With James" EP as HDS, Derivat
  • "Stuck With James"
  • "Jack The Cop"
2010: "Random 9" Single, FGM
2010: "Jacob Has Arrived" Single, RBMA
2010: "Brother Brother" Single, Cocoon
2010: "All Together Now" Single, Supernature



Cristi Cons aka Case Sensitive

2009: "Get Together" EP, Optimal


2009: "Nutatia" Single, Arpiar
2009: Remix for Andy Craze "No Matter What", Optimal
2010: "Cappascap" EP as Case Sensitive, All Inn





2010: "Couch Revenge" Single, FGM
2010: Remix for Sehou "Cirkus", Metroline Limited



SIT

2010: "Year 3000" EP, Jesus Loved You
Tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !