vineri, 11 februarie 2011

Hermannstadt Collective, Synthcast, Elektro.casnice & Exposed Audio


     Mihai Popoviciu, un vechi ascultător al muzicii electronice şi participant la petrecerilor rave din Sibiu, a început să producă muzică aproximativ prin anul 2000. A început cu techno, apoi a evoluat spre un electro pur, disco sau chiar punk, iar în ultimii ani s-a îndreptat in mare parte spre house.
     Debutul discografic a avut loc în anul 2005, cu piesa “Sexy Spenders”, la respectabilul Gigolo Records, cel care l-a susţinut foarte mult în perioada de început.
     De-a lungul timpului a colaborat cu alţi artişti locali sau din Ardeal cu care împarte gusturi muzicale comune, precum Alex Modoi, Das Komitee (Sibiu), Jay Bliss (Iulian Cazan, Sibiu), Masstyk (Sergiu Ioniţă, Târnăveni), Pagal (Andrei Moţoc, Sibiu), The Model (Târnăveni), Toygun (Radu Băilă, Sibiu). Astfel, s-a format un nucleu dur după anul 2000 în această regiune.
      A pus bazele în anul 2008 alături de Jay Bliss grupului Hermannstadt Collective, sugestiv colectivul sibian în traducere, în care a mai colaborat la început Toygun.
     De asemenea a pus umărul la formarea trioului Synthcast, proiect în care pe lângă Popoviciu şi Bliss se afla germanul Markus Homm, precum şi Toygun ca şi colaborator.
     Mihai Popoviciu şi Markus Homm sunt vechi colaboratori, un duo emblematic care au produs numeroase EP-uri de-a lungul vremii.

     Elektro.casnice este un alt colectiv în care Popoviciu s-a găsit în trecut.
     Anul 2011 a adus pentru Mihai Popoviciu lansarea albumului său de debut, numit "The Unexpected Truth", la Highgrade. Acesta este cu adevărat un material care îl reprezintă, cu producţii foarte variate ca stil, din toate sferele de influenţe prin care a trecut de-a lungul timpului.

     În prezent a pus bazele unei importante agenţii de booking din România, care s-a extins recent şi spre segmentul caselor de discuri, sub sigla Cyclic Records. Primul release s-a numit "Vol. 1" (2012) şi a cuprind producţii semnate de vechi colaboratori precum Jay Bliss, Toygun si Markus Homm, dar şi o piesă semnată de către Gorje Hewek & Izhevski.

Mihai Popoviciu - The Unexpected Truth (2011, Highgrade)


View From The Outside
Riding On Electric
Underwater Hero
Harpoon
Pe-furisch
Slightly Pale
This Is For You
Interlude
Central Hk
View From The Inside
L-fo-ve




     Jay Bliss (Iulian Cazan, Sibiu) este un nume mare al scenei sibiene, care activează din anul 1997. A avut un rol foarte important în organizarea de evenimente şi promovarea muzicii techno la nivel local.
      La început a fost cunoscut sub aliasul Bass-k, în cadrul rave party-urilor marca Technoholix care aveau loc într-un club din incinta patinoarului din Sibiu, pe care le organiza alături de Lygos. Acestea s-au mutat mai târziu în clubul Hard Rock Cafe şi din anul 2000 Iulian le-a continuat singur după ce Sebastian Negomireanu s-a retras de pe scena muzicală. A rămas acolo mai departe pentru o vreme, iar mai târziu Jay Bliss a devenit rezidentul clubului Chill Out, unde avea să petreacă şapte ani ca rezident şi unde s-a făcut cu adevărat remarcat.
       În paralel cu dj-ingul, Iulian Cazan a fost preocupat şi de producţia muzicală, încă de pe vremea clasicelor trackere. A lucrat cu programe precum Fast Tracker, Impulse Tracker şi mai apoi Buzz.
       În anul 2004 Jay Bliss deschide în Sibiu alături de Markus Homm, germanul de origine română, un magazin de vinyluri numit "Electrique Boutique". Acesta a funcţionat timp de doi ani şi a fost la vremea aceea primul de acest gen din ţară, un lucru foarte inovativ şi curajos mai ales având în vedere "revoluţia digitală" care a avut loc în ultimii ani.
       Doi ani mai târziu a fondat Exposed Audio, netlabel românesc a cărui profil s-a axat în special pe promovarea muzicii techno. Aici au fost lansate într-un timp destul de scurt numeroase release-uri de o calitate foarte bună, semnate de nume autohtone precum Bogdan aka The Concept Child, Dan Andrei, Das Komitee, Masstyk, Mihai Popoviciu, The Model sau Toygun. A dus conceptul mai departe şi a organizat de-a lungul timpului în clubul Chill Out petrecerile Exposed Audio Sessions, alături de mai vechii colaboratori şi prieteni Das Komitee, Mihai Popoviciu, The Model şi Toygun.
       După mai multe piese lansate solo "acasă”, anul 2008 a reprezentat afirmarea sa ca producător muzical la nivel internaţional, lansând alături de Mihai Popoviciu şi Toygun (Radu Băilă) un minunat EP numit "Trei Sute Trei", la casa de discuri Momentum, pe vinyl. Astfel, s-au deschis graniţele pentru el, iar în următorii ani a imprimat numeroase materiale singur sau alături de Hermannstadt Collective sau Synthcast.
      "Goose" a fost primul său EP solo, lansat în anul 2009 la Smoke City Music. Acesta a cuprins trei piese, printre care un remix din partea producătorului Jesse Simons aka The Hoodfellas. A mai urmat apoi materialul "Take Me Home", lansat în anul 2010 cu sprijinul Hudd Traxx, precum şi alte piese la Bla Bla Records.
      Jay Bliss a fost prezent mixând de-a lungul vremii în ţări precum Germania (prima lui ieşire în afara României, la Frankfurt, în anul 2006), dar şi Olanda, Spania, Bulgaria, Ungaria, Italia, Rusia.
       În ce priveşte viitorul nu sună deloc rău, fiind aşteptate şi alte release-uri solo pentru Jay Bliss, la case de discuri precum 20:20 Cision, Initial Records (cu remix din partea lui Petre inspirescu) şi White Rabbit Records.



Various - First Exposure (2006)

Mihai Popoviciu - Sharp
3 Channels - White Plannet
The Model - Holo.Casino
Das Komitee - Untitled
Toygun - Rythm Dancer


Dot - The Channels Go Crazy (2006)

NGC-5128 - Cyan Colony (2006)

Popkan - Monuments (2006)


Various – Second Exposure (2006)

Andy Lee - Springwakenings
Bogdan - Overstep
Das Komitee - Tripoli
Dieter Krause - La Montagne
Dot - Little Ways
Jay Bliss - Ear Mate
Mihai Popoviciu - First Contact
The Model - Oh, That Little Melody
Toygun - Far Away From Pleasure
The Concept Child aka Bogdan - Outgrow


Various - 3rd Exposure (2007)

Toygun - Strangeways
Mihai Popoviciu - Forget Them
Dot / Sharon Rezner - Welcome
Dan Andrei - Marele Lup
Bogdan - Photon
Andy Lee - Sechs Achtel


Various - No Control (2011, Exposed Black)






Mihai Popoviciu - Secrets

The Model - Jack Your Body To The Moon

ToyGUN - Rendez Vous Part 1

Das Komitee - Exostar

Masstyk - Power


       Hermannstadt Collective, sau colectivul sibian în traducere, a fost fondat în anul 2007 de către Mihai Popoviciu şi Jay Bliss ca nucleu central, alături de care Toygun şi Alex Modoi au apărut ca şi colaboratori. Primul release al acestui proiect a văzut lumina zilei în acelaşi an la Momentum şi s-a numit “Trei Sute Trei”. Alex Modoi a fost prezent şi el alături de ei pe un vinyl numit "Thirst Day", lansat la casa de discuri
      Bangbang! în anul 2009. De-a lungul timpului au semnat împreună şi alte materiale, sprijinite de case de discuri precum Bangbang!, BigCityBeats, Deeper Sounds Of Raisani, Diynamic, District Raw Recordings, Hudd Traxx, Immigrant, Moon Harbour Recordings, Ostwind Records, Smoke City Music şi multe altele.
      Synthcast este un proiect în centrul căruia stau aceiaşi Mihai Popoviciu şi Jay Bliss, alături de germanul de origine română Markus Homm, precum şi Toygun ca şi colaborator. Primul material l-au semnat în anul 2008, numit "Sweetwater" (Deeper Sounds Of Raisani), iar împreună cu Eddie Leader şi Pagal au lansat un an mai târziu "Parfumului 47", prin intermediul Hudd Traxx.
      Notabilă mai este de asemenea piesa "Bis Co" (Diynamic) realizată de Popoviciu, Bliss şi Markus Homm, care a obţinut în anul 2009 cea mai bună clasare a unei piese româneşti în top-urile Resident Advisor şi Beatport.
      Mihai Popoviciu şi Jay Bliss au mai colaborat cu Pagal de-a lungul unei serii de EP-uri lansate în anul 2009, la labeluri internaţionale de prestigiu: Mime Tachine" (All Inn), "Set You Up" (Level Non Zero), "Eucalipt / Melange" (Fear Of Flying).
      Astfel, Hermannstadt Collective a devenit un simbol pe scena muzicală românească, a cărui sound redă un aer specific, unic pentru România, deep, ce te transpune parcă în urba plină de cultură a cărui nume îl poartă. 



       Radu Muntean (Târnăveni) este cel care a "brevetat" propriul stil "vampiresc" dark techno baroque, sau "transylvanian elektro & vampire funk". Descrierea aceasta este pur caracteristică regiunii din care provine, valorificând ceea ce toţi ştiu despre Transilvania oriunde în lume.
Însă nu totdeauna a exploatat acest stil. Model 722 a fost pseudonimul cu care a încercat primele sale producţii, care erau axate în special pe genurile minimal, industrial techno şi electro.
       La fel ca şi sibianul Mihai Popoviciu, The Model a debutat discografic la Gigolo Records în anul 2005, cu piesa "Give In To Me". Apoi au urmat materiale semnate la numeroase case de discuri precum Traum Schallplatten, Underl_ne, Local Records, Crosstown Rebels, Exposed Audio, Skills Records, Ministry Of Sound şi multe altele.
       În timp a legat prietenii puternice alături de cei de pe scena sibiană, cu care a pus bazele colectivului Eleckro.casnice, în anul 2002. Acesta a pornit ca o platformă proprie de promovare a producţiilor lui The Model, iar mai apoi a strâns în jurul lui şi alţi producători cu orientări muzicale asemănătoare precum Das Komitee, Maastyk, Mihai Popoviciu şi Toygun. De-a lungul scurtei sale existenţe ca şi casă de discuri, Elektro.casnice a lansat un singur vinyl, numit "Transylvanian Bea(s)ts" (2007). Acesta cuprindea piese semnate de cei amintiţi deja ca fiind implicaţi în proiect.


Various - Transylvanian Bea(s)ts (2007, Elektro.casnice)

Das Komitee - Ghost From Balkenthal
Mihai Popoviciu - Metropolis
The Model - It`s More Fun To Compute
Maastyk - Hyper



     Toygun (Radu Baila) este un tanar producator sibian foarte talentat care a inceput in 2003, iar in prezent este rezidentul Conversions Events organizate de Adi Dumitra. Acesta adopta un stil foarte interesant, un electro, dar evolueaza pana spre detroit techno.



     Alex Modoi este destul de proaspat aparut pe scena locala, incepand sa faca muzica din 2008 si colaborand alaturi de Popoviciu si Bliss in formula Hermannstadt Collective.



     Masstyk (Sergiu Ionita) a inceput sa produca muzica din 2000, iar sase ani mai tarziu a intrat in gratiile renumitului label ce promoveaza genul electro, Gigolo Records, unde a lansat un ep si mai multe piese pe diverse compilatii.




     Das Komitee este si el tot un sibian, care combina electro-ul cu techno si isi face prima aparitie discografica in 2006 la labelul Elektro.casnice, unde activeaza alaturi de artistii Gigolo Records Popoviciu, The Model si Masstyk.




      Andrei Moţoc (Bucureşti) a început în lumea muzicii într-o cu totul altă postură, ca şi chitarist bass într-o formaţie rock, pe vremea când era la liceu. La sfârşitul anilor '90 Andrei l-a cunoscut pe Rosario Internullo în legendarul club Studio Martin, de la care a deprins dj-ingul. În scurt timp s-a făcut remarcat şi a fost supranumit "regele afterhours-ului", devenind unul dintre cei mai apreciaţi dj români.
     În anul 2008 s-a alăturat Elektronika Studio Records şi a pus bazele alături de Negru proiectului Interloop. Au produs împreună numeroase piese orientate spre muzica house în general, foarte reuşite, dar care au rămas needitate.
     Ca şi producător muzical a colaborat în numeroase rânduri cu Mihai Popoviciu şi Jay Bliss, alături de care a lansat în anul 2009 EP-uri la labeluri internaţionale de prestigiu: "Mime Tachine" (All Inn), "Set You Up" (Level Non Zero), "Eucalipt / Melange" (Fear Of Flying) şi "Synthcast, Pagal & Eddie Leader - Parfumului 47" (Hudd Traxx).




Mihai Popoviciu

2005: “Tales From The Moon” EP, Gigolo
2005: “Plastic Woman” EP, Arhiva 7 (download free)
  • Monothonik 12
  • Space Cinematic
  • I Was A Fool
  • We Love...
  • Scandal
  • Victim (Punk Version)
2005: “Alienated Relations” & “One Last Laserdance” Single, Skills
2006: “The Compass Always Pointing East” EP, Sweet Smelling Surfaces
2006: “French Kisses And Machinery” EP, Arhiva 7 (download free)
  • New Kings
  • Universum
  • In Zare
  • Pilot To Venus
  • Manequin Vs. Machine
  • Martini And Some Girls
2006: “The Mermaid” Single, Foem
2006: “She Is Like A Rocket” Single, Foem
2006: “Post Univers” Live Edit, Single, Wazzotic
2006: “Pilot To Venus (Midway Remix)", Single, Noize Electro Hub
2006: “I’m Here” Single, Skills
2006: Remix for Adriano Canzian “Transfiguration”, Sweet Smelling Surface
2007: “First Contact” EP, Level Non Zero
2007: “The End Is Near” EP, Nearly
  • The End Is Near (Original/Antoine Caesar)
  • Digital Mutilation (Original/Lik Neon)
2007: “Invader” EP, Skills
  • Invader 2
  • "I Killed A Bitch" feat The Model
  • You
2007: “Televised Society” EP, Vokuhila 
2007: “Forget Them” Single, Exposed
2007: “Slip Shot” Single, Skills
2007: “Colder” Single, Skills
2007: “Unix Man” Single, Wazzotic
2007: Remix for Sigardino “Antimonkey”, Subtronic
2007: Remix for Punk Soundcheck & Steve Strange “In The Dark”, Pale Music
2007: Remix for Markus Masuhr “Calzone”. Wazzotic
2008: “Motor Like” EP, Subconce
  • Motor Like (Original/Maresh)
  • Distance
  • Standard
2008: “Elastik” Single, Skills
2008: “Minaret” Single, Foem
2008: Remix for Deep Haki “Hypnologist”, Foem
2008: Remix for Alex Flatner “Soul CA Jones”, Circle Music
2008: Remix for Trandel “Aspera”, Foundation
2008: Remix for Freakslum “Down The Hill”, Sebian
2008: Remix for Maresh “Slow Motion”, Subconce
2008: Remix for Molex “Extrafuerza”, Rohs
2008: Remix for Roman Kramer “Time Out”, Skills
2008: Remix for Blow Waves “Little Bitch”, 8 Inch
2009: “These Times” Single, Highgrade
2009: “Hold” Single, Plastic City
2009: Remix for Non Believers “One Eighty”, Hudd Trax
2009: Remix for Dole & Kom “Up All Night”, Bondage
2009: Remix for Sanasol “Tambourine Man”, Fear Of Flying
2009: Remix for Scorpio “Dark Era”, Black Leather
2009: Remix for Bourne “Hypnotize”, Seaburn
2010: “Recycle Soup” EP, Highgrade 
2010: “Hango N” EP, Time Has Changed
2010: “Trapped In Brackets” EP, Highrade 
2010: “Ideas From Nowhere” Single, Highgrade
2010: “Till The End” Single, Level Non Zero
2010: “Lyrics” Single, Bla Bla
2010: “Hum Hum” Single feat. Timid Boy, Time Has Changed
2010: Remix for Fonos “Black & White”, DoEasy
2010: Remix for Sasse & Phonogenic “That Philosophy Track”, Highgrade
2010: Remix for Jackspot “Feelin”, Brise
2010: Remix for Sonodab “Plasticdecor”, Trazable
2010: Remix for Pascal Feos “Beat Goes On”, Level Non Zero
2010: Remix for Kreon “Neoosh”, Quantized
2010: Remix for Piek & Efron “Una Miranda”, Cray1 LabWorks
2010: Remix for Sabb & Luca Albano “Besom”, High Definition
2010: Remix for Makcim & Managemend “ Lodka”, Raw Cutz
2010: Remix for Michel De Hey & Mirko “My Love”, Noir Music
2010: Remix for Mahony & Bog “No Smoking Orchestra”, Azari 
2010: Remix for Andomat 3000 “Brique”, Lugov

 



Jay Bliss

2006: "Ear Mate" Single, Exposed
2009: "Goose" EP, Smoke City
2010: "Take Me Home" EP, Hudd Trax
2010: "Nott Nokk" Single feat Daniel Sanchez, Bla Bla
2010: Remix for Varoslav "Ghost Voyager", Jetaime
2010: Remix for Dario LC "Spoken Funk", Recycle







Toygun

2006: "Far Away From Pleasure" Single, Exposed
2006: "Rythm Dancer" Single, Exposed
2007: "The Journey" EP, Groove ++ (download free)
  • The Journey
  • Escape
2007: "Works 2005 - 2007" EP, Music Arena (download free)
  • In Zare
  • Rendez Vous Part 1
  • Rendez Vous Part 2
  • Secrets
  • Strangers
2007: "Strangeways" Single, Exposed
2010: "Detroit" EP, Raisani
  • The Rising
  • Dtr
  • Remix for Markus Homm "Bangala"


Alex Modoi

2010: Remix for Double Dash "Italo House", Tzinah






Masstyk

2006: "Dis Era" EP, Gigolo

  • Dis Era
  • Mira
2007: "Dynamic World" Single, Skills
2007: "Suprem" Single, Exil System



Das Komitee

2006: "Tripoli" Single, Exposed
2006: "Unmono" Single, Skills
2006: "Untitled" Single, Exposed






The Model

2005: "Robotiko" EP, Traum Schallplatten
  • Robotiko
  • The Shot
  • Rain Dance
2005: "Give In To Me", Gigolo
2006: "Prelude To Foundation" EP, Underl_ne

  • Reprimand
  • Refine The Warrior
  • The Mule's Stellar Symphony
  • Stargate Interlude
  • Hober Mallow

2006: "Angels Unknown Fear" EP, Gigolo

  • You Are Always On My Mind
  • Angels' Unknown Fears
2006: "Oh, That Little Melody" Single, Exposed
2006: "Holo.Casino" Single, Exposed

2006: "Posh Pattern" Single, Underl_ne

2006: "Are You Always On My Mind" Single, Gigolo

2007: "Battle Of The Titans" Single, Skills
2007: "Say It" & "Beauty Pt3" Singles, Exil System
2007: "I Killed A Bitch" Single feat Mihai Popoviciu, Skills
2007: Remix for Neo Filigrante "Voyage Rouge", Filigrante
2007: Remix for Punx Soundcheck "In The Dark", Pale
2008: "Newly Found Voids, Gigolo
2008: "Foundation", Underl_ne
  • Aglomerarea Lemur
  • Priests Of Anacreon
  • Star's End Tazenda
  • Terminus Interlude
  • Constant Expansion
2009: "Vampire Funk" EP, Gigolo
2009: "New Life New Love" Single, 6 Ryl Sessions
2010: "The Principles Of Modelling", Local (listen/download)
  • I Am Always On Your Mind
  • Six Days Of Heat (Part 1)
  • Catwalk Drama
  • Damen (feat Camil Dumitrescu)
  • Six Days Of Heat (Part 2)
2010: "The Simple Life" Single, Local (listen/download)
2010: Remix for Alexander Robotnick "Fischionovo", Hot Elephant
2010: Remix for Jauzas The Shining "Bolt Up", Space Factory
2011: "Bump And Jack" Single, Snuff Trax





Mihai Popoviciu & Jay Bliss



2009: “Clockwise” Single, Skills
2008: Remix for Marco Esse “Caco Ner Teroso”, Suara







Mihai Popoviciu, Jay Bliss & Markus Homm



2009: “Bis Co” Single, Diynamic






Mihai Popoviciu & Toygun



2007: “Secrets” & “In Zare” Singles, Exil System
2010: “Front Groove” EP feat. Eddie Leader, Hudd Trax

2010: “Get On” Single, Bondage






Mihai Popoviciu & Markus Homm



2006: “Control” Single, Skills
2007: “Deaf Sniper” EP, Highgrade

2007: “Raumschiff” EP, Size Doesn’t Matter
  • Raumschiff
  • Luftblase
2008: “City Lights” EP, Highgrade
2008: “Lagoon” EP, Highgrade
2008: “Urban Ballroom” EP, Highgrade
  • Urban Ballroom
  • Contact
  • Wipp
2008: “Nikole Heckmann” EP, Freunde Tontraeger 
  • Nikole Heckmann (Original/Stickroth & Ercolino/Tom Clark)
2008: “Homm & Popoviciu” EP, Freunde Tontraeger
2008: “Volume 2” EP, Size Doesn’t Matter
  • Green Fox
  • Sparkles
2008: “Integration” Single, Deeper Sounds Of Raisani
2008: Remix for Minilogue & Kab “That’s A Nice Way To Give Me Feedback”, Bond
2008: Remix for Martin Brodin & Bionik Phunk “Personal Jesus”, Audiophonic
2009: "Manga", EP, Raisani
2009: “Channel By Channel” Single, Highgrade
2009 Remix for Kid Massive “4K”, Avanti
2010: “Cold Crush” EP, Highgrade

2010: “Cosimo” Single, Highgrade
2010: Remix for Benja “Timeless”, Esance



Hermannstadt Collective


2008: “Trei Sute Trei” EP, Momentum 
  • Trei Sute Trei
  • Spline
  • Vineri 13
2008: “Raw Fruit” EP, Immigrant 
  • Connected
  • Raw Fruit (Original/Mr. Statik)
2008: “Ephedrine” EP, Immigrant
2008: “Voluptuous Night” & “The Box” Singles, Deeper Sounds Of Raisani
2008: Remix for Santos Resiak “AM”, Immigrant
2009: “Pepper Funk” EP, Hudd Trax 
2009: “White Heat” EP, Smoke City
2009: “Thirst Day” EP feat. Alex Modoi, Bang Bang 
  • Safety Match
  • Thirst Day
  • Brigitte
2009: Remix for Sebastian Lutz “Manatee”, Big City Beats
2009: Remix for Fabio Giannelli “And Beat”, District Raw
2010: Remix for Marko Nastic “Prohibition”, We Dig Music

 

Synthcast (Mihai Popoviciu, Jay Bliss, Toygun, Markus Homm)

2008: “Sweetwater” EP, Deeper Sounds Of Raisani
  • 3rd
  • Sweetwater
  • Synth Talk
2009: “Parfumului 47” EP feat. Pagal, Hudd Trax
2009: “Break Free” Single, Ostwind






Pagal, Mihai Popoviciu & Jay Bliss



2009: “Mime Tachine” EP, All Inn
2009: “Eucalipt/Melange” EP, Fear Of Flying
2009: “Set You Up” EP, Level Non Zero (“I Don’t Know”)


Tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !