joi, 7 februarie 2013

Telurica - We Are Here [2013]


     Un material care m-a surprins total, în care am găsit ceva la care nu mă aşteptam deloc din partea lui Vali Zechiu. M-a suprins, bineînţeles, plăcut ! Mă aşteptam la ceva cu mult mai metalic, dacă pot spune aşa, cu multe elemente din sfera rock-ului, sau chiar influenţe dark, ambiental, noise. Însă, am găsit în acest material un veritabil electro plin de viaţă, vioi, care bate pe alocuri spre techno, dar care păstrează totuşi o oarecare umbră barocă, sobră, organică.
     Încă nu am apucat să discut cu Vali despre acest material, să-i cer detalii tehnice, fiind exaltat în timpul ascultării pieselor, dar mie îmi insuflă o trecere majoră spre hardware, spre instrumente altele decât simplul PC, simţindu-se puternic asta în muzica lui. E foarte caldă, palpabilă. Dacă mă înşel şi Telurica a făcut asta doar cu ajutorul computerului, jos pălăria !
      Preferata mea este chiar prima piesă din deschiderea materialului, "Terra Aquatica", care împrumută elemente din nenumărate genuri muzicale, o compoziţie dansantă, antrenantă, genul acela din cauza căreia te trezeşti la un moment dat dând din cap în neştire. Un alt aspect pe care l-am remarcat a fost
linia piesei "Angels in the sky", pe care aş cuteza chiar să o aseamăn cu linia unor piese compuse de marele maestru Adrian Enescu. 
      Cu toate că e doar februarie, mă grăbesc să cataloghez acest album drept unul de reper pentru 2013. Cred că doar The Model a reuşit să mă impresioneze pe segmentul acesta, dar Telurica înfinge un mare pin pe harta electro-ului cu "We Are Here". Şi atenţie, nu vorbesc despre un proiect nou, când spun Telurica vorbesc despre un side-project care are o decadă în spate deja !
      O copertă simpatică, inspirată din clasica simbolistică extraterestră atribuită muzicii electronice încă de acum peste zece ani. De asemenea, cover-ul vine cu o povestioară foarte drăguţă despre cum a pornit proiectul acesta. Albumul este disponibil gratuit spre download de pe site-ul oficial al proiectului.


Un comentariu:

  1. Sincere si adanci multumiri! Respect pentru tot ceea ce inseamna Electroblog.ro si multa bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !