miercuri, 13 februarie 2013

Gabriel Amaru - Decor EP [2013, Derivat Records]


     Minimal. Ne ferim de cuvântul acesta, ca într-un sindrom post-traumatic, sau post-intoxicaţie acută. Dar simptomele au cam dispărut, iar acum redescoperim frumuseţea acestui gen. Totuşi, dacă analizăm bine clasamentele de specialitate vedem că multe dintre cele mai bune compoziţii din toate timpurile sunt de factură minimalistă. E ca şi în artă, cu cât e mai delicat procedeul de creaţie, cu cât e mai atent finisat, încet, cu multă răbdare, în tandem cu un beat minimalist, cu atât rezultatul final este mai bun.
      Acestea fiind zise am creat preambulul perfect pentru a prezenta acest material, "Gabriel Amaru - Decor", Derivat Records. Deşi EP-ul este încadrat în mare parte în genul deep house, am ales rândurile de mai sus în special pentru prima piesă de pe material, "Ferruginous", inspirat de linia melodică foarte bine aşezată, fluentă, care mi-a plăcut mult şi m-a determinat să scriu despre ultimul release ieşit pe poarta conaţionalilor noştri. Dar nu sunt deloc de neglijat nici celelalte piese, însumând nu mai mult nici mai puţin de şase compoziţii, o cifră destul de măricică pentru un producător aflat la debut şi un aşa-zis "EP". 
      Un alt track care a atras atenţia simţului meu acustic este "Boudoir", deschisă de o temă de pian, frântă de un bassline care respectă legea şi principiul după care a fost construit "Decor EP", pe care l-aş descrie mai lumesc prin fraza: "nici prea prea, nici foarte foarte". Aşa, cu bun simţ, potrivit, la locul lui.

Un comentariu:

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !