miercuri, 17 octombrie 2012

ElectroScout Ro: Vardøgr



     Vardøgr este Alex Doppelgänger. Defapt nici acesta nu este numele lui adevărat ci un alt moniker. V-am băgat în ceaţă nu ? Două nume pline de semnificaţii mitice, nu trec peste dorinţa lui de a-şi ascunde numele real, de a păstra anonimatul, dar ce urmează să vă prezint este cât se poate de adevărat şi transparent, astfel că o să se limpezească apele. Zic eu, contează mai puţin mitologia pseudonimelor şi mai mult muzica, iar omul acesta cu siguranţă are ce vă oferi.
     Alex este din Giurgiu, a făcut "grădiniţa" alături de Eloize, a învăţat alături de ei "mersul" (lucrurilor), a învăţat să "vorbească" (limba electronică) cu această trupă. Apoi spre anul 2011 s-a desprins şi a trecut pe cont propriu.

"Am învăţat cum e să faci o melodie, cum stă treaba cu timing-ul live şi mai ales cum să nu am emoţii când sunt în faţa publicului."

      Tot nu m-am abţinut să las la o parte metaforele şi simbolurile, dar trecem la lucruri serioase, la fel cum a făcut şi Vardøgr în acelaşi an 2011, atunci când a lansat "Astrum Vita", primul său EP. Fiecare melodie prezentă pe acest material poartă numele unei stele şi reprezintă o etapă din viaţa acesteia: "Nebula Orionis" reprezintă naşterea, "Tau Ceti" maturitatea, iar "Eta Carinae" moartea. Defapt sunt etape şi din viaţa lui Doppelgänger, cre spune: "sunt părerile şi sentimentele mele apropo de viaţa mea de zi cu zi, care sunt redate pe ritm şi note muzicale. Un soi de EP de sufragerie, făcut mai degrabă pentru plăcerea mea decât pentru a altora".
      În dreptul discografiei lui mai stă un alt EP, "Perpetualjourney", care povesteşte unul din momentele cruciale din viaţa fiecăruia, „povestit” prin intermediul a trei cărţi de Tarot: "The devil", "The tower" şi "Lulu et Printemps". De asemenea, a fost prezent pe partea intâi a compilaţiei "The Future", lansate sub sigla ElectroBlog Ro, cu piesa "Love, this unexplained phenomenon". Un alt moment important pentru activitatea sa muzicală a fost includerea lui „Darwin's Fish” ca soundtrack în jocul indie Urth.
     Muzica lui Vardøgr se vrea a fi una cât mai organică, pornind de la string-uri de viori şi violoncele, linii de flaut şi harpe, sau alte instrumente acustice. Instrumente: DELL Inspiron N5110, Ableton Live 8, Reason 5, Behringer UMX-490, Novation Launchpad, Novation Nocturn, Behringer FCB1010.
     După ce v-am descris o adevărată legendă cosmică, e timpul să ascultăm muzică. Vă voi prezenta două piese extrase de pe EP-ul "Astrum Vita", "Nebula Orionis" şi "Tau Ceti". Audiţie plăcută !


Vardøgr - Nebula orionis by ElectroScout Ro

"O nouă stea se naşte dintr-un nor de praf şi gaz care colapsează sub propria gravitaţie. Intro-ul „prezintă” acei nori, care (în momentul în care porneşte beat-ul principal) încep să colapseze şi să se strângă, începând să formeze o stea. La sfârşitul melodiei, steaua proaspăt formată începe să strălucească. Numele melodiei este luat după nebuloasa din constelaţia Orion, locul de naştere a numeroase viitoare stele."


Vardøgr - Tau ceti by ElectroScout Ro

"Steaua, deja formată, ajunsă la deplină maturitate, continuă să strălucească şi să dea energie. Numele melodiei este luat după steaua Tau Ceti, din constelaţia Cetus, o stea de mărime şi vârstă medie, la fel ca Soarele nostru."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !