luni, 2 aprilie 2012

Releases: Jazzadezz - Panta Rhei [2012]

Uglyhero Blue
In the Go (Panta Rhei)
Fairy
Shoelace Girl
Rainin' a Little Beat
Louder
Cuvintele
Murder
Crawl
Krautpop
Set Me Free (feat. Marina Gingirof)
Elephant Dream
Pozele sunt ca si o joaca

    Un nou album Jazzadezz s-a născut, zămislit de iscusitul producător muzical Alin Zăbrăuteanu, vocea plină de caracter a lui Dezz şi talentatul nonconformist cântăreţ la instrumente de suflat Călin Torşan. "Panta Rhei". Acesta vine la doi ani după materialul de debut al celor trei, "Inimani Mal" şi este realizat alături de un nou membru, chitaristul Alex Stanciu (Domnişoara Pogany). Vali Chincişan este un alt artist implicat, pe partea de grafică.
    Aer foarte modern, care se detaşează cu siguranţă de restul peisajului autohton. Un gen muzical care nu poate fi etichetat în vreun fel, cu vaste influenţe şi un sound care nu va plictisi prea repede urechile cele fine, care vor fi puse la încercare până vor descoperi toate detaliile, până vor desluşi mesajul şi trăirile acestui album. Mă declar profund împăcat să aud că în România se produce sofisticat.
    Alin, responsabilul de instrumentale, mix şi master, s-a bătut pe sine însuşi în producţia acestui material, jonglând prin muzica ambientală, dream pop, new wave, alternativ şi o mulţime de alte sfere. Oriental, nordic, irish, areal vast de influenţe în timbrul vocii Dezzdemonei, cu un accent foarte cuceritor şi plăcut.

 
    "Fairy" este cu siguranţă una dintre piesele de rezistenţă, o piesă foarte complexă în care se evidenţiază elementele de percuţie şi latura melodioasă şi sublimă a solistei, ce te transpune într-un vis, într-o poveste a unei zâne. Mai departe urcă ritmul cu o poveste de dragoste veselă, antrenantă, a fetiţei cu şireturi ("Shoelace Girl"), care parcă îţi descrie o inamorată tânără cu codiţe, nerăbdătoare să îşi întâlnească iubitul.
    Călin pune aici accentul pe partea jazz a numelui Jazzadezz, cu o linie caracteristică lui. Cea de-a cincea piesă din cele 13 de pe "Panta Rhei", "Rainin' a Little Beat", scoate în evidenţă nou venitul, fiind o piesă instrumentală în centrul căreia stă o temă a lui Alex.
    Sunt încântat în continuare de Dezz, care a contribuit nu doar cu minunatul glas ci de asemenea cu versurile şi linia melodică pe acest album, iar acum jobilează în două piese care poate rivaliza uşor cu una semnată Bjork sau Cranberries, "Louder" sau "Crawl".
    Alin ne şi şopteşte câteva "cuvinte" la poziţia a şaptea, o prezenţă care se dovedeşte nu doar mai inedită ci şi plăcută în spatele microfonului.
    Continuându-mi incursiunea mă găsesc plăcut impresionat şi flatat de multitudinea compoziţiilor de o mare calitate, care pot redefini oricând noţiunea de "hit" din media românească, iar "Murder" mă determină să spun asta. Dacă ar fi să aleg o piesă emblematică pentru acest album nu aş putea-o face, fiind unul foarte complex, cu o mare greutate.
    Marina Gingirof, vocalista trupei Abis, este o prezenţă foarte inedită pe "Panta Rhei", venită dintr-un alt grup foarte inedit de pe scena muzicală românească pe care îl apreciez foarte mult, o voce sensibilă cu mare încărcătură emoţională.
    Dezz revine cu o "baladă" în stil caracteristic a unei despărţiri din care ea face o artă, un joc de accente şi tonalităţi ale vocii plăcut auzului.
    Albumul se închide mai pe "înţelesul" nostru, cu singura piesă cântată de Dezz în română, "Pozele sunt ca si o joacă", ce semnifică sugestiv aspiraţiile acestui excepţional album de care mă declar încântat.



Lansarea oficială va avea loc pe data de 6 aprilie 2012, la Clubul Ţăranului. Mai jos puteţi găsi afişul şi comunicatul oficial.


     Trupa Jazzadezz lanseaza al doilea album din cariera lor, intitulat Panta Rhei, evenimentul avand loc la Clubul Taranului, pe data de 6 aprilie 2012.
      Numele Panta Rhei inseamna "totul curge" si simbolizeaza prezentul continuu, asa cum fiecare piesa de pe album a fost com
pusa fara legaturi cu trecutul sau cu sperante de viitor, ci doar pe timpul prezent. Piesele trec prin mesaje glumete, prin mesaje ironice, prin mesaje solare, deschise, indemnand catre comunicare atat intre oameni, cat si cu mediul ce ne inconjoara.
      Daca primul album al trupei, Inimani Mal, care a fost lansat in 2010, este orientat spre interiorul fiintei si spre trairi intime, acesta al doilea album, este unul orientat catre exterior.
      Jazzadezz este o trupa de dream-pop, infiintata in anul 2005, avandu-i ca membrii fondatori pe Alin Zabrauteanu si Dez Mihaescu.
      Pe parcurs li s-a alaturat si Calin Torsan, la instrumente de suflat (fluier, clarinet, caval etc.), cunoscut ca fiind membru si in trupele Einuiea si Domnisoara Pogany, dar si ca scriitor.
      Anul trecut a aparut in trupa si Alex Stanciu (Alecu) cum i se mai zice, chitarist in trupa Domnisoara Pogany.
      De foarte putin timp, trupa are si tobar, pe Eduard Gabia, cunoscut ca coregraf si actor.
      Muzica Jazzzadezz este acompaniata live de visualurile lui Vali Chincisan, artist cu un stil unic de animatie, care adauga un plus considerabil atmosferei de concert transmisa de muzica trupei.
      Invitati in seara evenimentului vor fi Marina Gingirof, solista in trupa Abis, si Dan Serbanescu, aka Tanz Onhe Musik.
Seara se va termina cu un after-party gazduit de Victor Popescu, DJ BLN, artist de muzica electronica, cunoscut pentru proiectul original Brazda lui Novac.
      Pe pagina oficiala de facebook a trupei Jazzadezz, pana pe 4 aprilie, va exista un concurs prin care se pot castiga 3 invitatii duble la lansare sau 3 albume Panta Rhei.
 

Va asteptam cu drag!

www.jazzadezz.ro

Intrare: 20 Ron 

Un comentariu:

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !