miercuri, 21 martie 2012

Agendă evenimente Control Club 23-29 martie








Vineri, 23 martie, ora 22.00 @Control:
GeisterTanz #4
COLLEGE live act || Boru & Cliza
Vineri, 23 martie, College (David Grellier) este invitat special pentru un live performance in cadrul GeisterTanz #4.

Warm-up and after-party by Boru & Cliza.


     Cunoscut ca fiind jumatate din duo-ul electroclash francez Sexy Sushy (sub numele de scena Mitch Silver) si recent, prin prezenta pe coloana sonora a filmului (deja cult) Drive, College isi promoveaza in concertul de vineri ultimul album, Northern Council.     In 2009 College lansa primul album `Secret Diary` si incepea turneul alaturi de Anoraak  prin marile orase si capitale din Europa, S.U.A. si College a colaborat cu duo-ul canadian Electric Youth, care apar si pe EP-ul A Real Hero, lansat la casa de productie belgiana Flexx Records  si care a fost selectat in 2011 ca tema principala a soundtrack-ului pentru filmul DRIVE de regizorul Nicolas Winding Refn (Best Director Cannes Festival 2011).



      `College, from his real name David Grellier, is a French electronic music composer born in 1979 in Nantes. At the end of the 90s, he purchased his first computer, with which he realized numerous demos influenced by artists such as Jeff Mills, Aphex Twin and labels such as Soma Records, Peacefrog or still Warp. In April 2007, he decided to create a blog to share their most recent productions: the Valerie project was born. Other artists such as Anoraak, The Outrunners, Maethelvin or even Russ Chimes would soon join the blog. `



Sambata, 24 martie, ora 21.30, Club Control

Electric/Pop/Ro #2 - Hot Casandra // LaVoid


      Sambata, 24 martie, Club Control si Electric Paradox va invita la al doilea eveniment din seria Electric/Pop/Ro: Hot Casandra live + lansare video.
      Motivatii de ordin personal au facut ca trupa Yelllow sa nu mai poata canta sambata seara, le uram sa revina pe scena Control cat mai repede, intr-o editie viitoare Electric/Pop/Ro.

Hot Casandra

      Hot Casandra este un proiect muzical atipic, in spatele caruia se afla producatorul si vocalistul Paul Ballo. EP-ul de debut semnat Hot Casandra, "Early Nightmares", aflat la granițele dintre synth-pop, new wave si electronica a fost lansat in noiembrie anul trecut cu single-ul Larissa.
      Fiul canteretei de opereta Bianca Ionescu, Paul Ballo, a devenit cunoscut pe scena alternativa romaneasca ca si tobosar pentru formatii ca Go To Berlin, The Amsterdams si Kumm.
      Dupa mai multi ani de turnee cu aceste formatii Paul a decis ca trebuie sa se concentreze pe crearea unui sunet propriu. Astfel a aparut proiectul Hot Casandra, aproape in paralel cu Trouble Is (alaturi de Matei Teposu, si el ex-Go To Berlin). Trouble Is a lansat spre finalul lui 2010 un prim single si videoclip iar albumul de debut este asteptat anul acesta.
      In noiembrie 2011 vine si randul Hot Casandra, care se lanseaza cu single-ul Larissa, alaturi de EP-ul Early Nightmares disponibil aici: www.triplu.ro/download-mp3/Hot-Casandra---Early-Nightmares/47390
      Situat tot in zona new-pop, stilul propus de Hot Casandra readuce o atmosfera disco din anii '80 intr-o zona melodica specifica sunetelor din 2012. Un adevarat pop revival, inclusiv prin prezenta de scena si imagine, asa cum veti vedea si pe 24 martie, cand Hot Casandra lanseaza al doilea lor videoclip pentru piesa Hold Me Tight.

www.twitter.com/HotCasandra
www.youtube.com/HotCasandra
www.last.fm/music/Hot+Casandra
www.soundcloud.com/Hot-Casandra

      Biletele - 10 lei - se vor gasi la intrarea in club. Accesul in zona de concert se face de la ora 21.30.

      Dupa concert sambata clubului Control continua cu SynthPop Invasion, cu Leo si Calin, o editie speciala dedicata unuia probabil celui mai important gen muzical pentru Europa Centrala.

Program:
21.45 – La Void (warm-up set, www.soundcloud.com/lavoid)
22.45 – Hot Casandra
23.45 - Calin
00.30 - Leo

Electric/Pop/Ro este un concept Electric Paradox pentru Club Control.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Feeder, BestMusic, BeWhere, Carevasazica, Decat o Revista, Hypestreet, hipmag.ro, iConcert, IQads, Metropotam, Zoom, Orasul Meu, Arte si Meserii, thegig.ro, Sapte Seri, shoppingreport.ro, shoppingnews.ro, Tilllate.ro, b365.ro, VeiozaArte, Zile si nopti, urban.ro, infomusic.ro, hailaconcert.ro, kudika.ro, electroblog.ro, muzicabuna.ro, studentie.ro, woobicha.ro, sofresh.ro, beatfactor.ro, nights.ro, electroblog.ro, afterhours.ro.


POLISH WEEK IN CONTROL
~ 25.03 – 01.04.2012~

 Vino la Control in perioada 25 martie - 1 aprilie si vei avea ocazia sa descoperi cateva fatete ale fascinantei culturi poloneze.
 Polish Week in Control -  stop-motion on the Polish avantgarde, alternative & experimental pieces.

Duminica 25 martie, ora 21.00, concert KEIRA IS YOU (Pol) . Intrare 10 lei.

Trupa poloneza Keira is You revine pe scena din Control si promite un live-act fascinant. Sound- ul celor de la  Keira Is You poate fi descris ca o combinatie de post-rock si rock ambiental cu elemente de New Wave, fiind comparat cu cel al legendarei trupei The Cure, din primii sai ani de activitate.

Luni 26 martie, ora 21.00, Clinical Jazz – Polish Special, by JADD.
Seara de auditie . Intrarea libera

Marti, 27 martie, ora 20.00 – proiectie film: Toys . Intrarea libera.
Toys, Polonia 2011, 52 min./ Documentar subtitrat in limba engleza – filmul se petrece in perioada socialista si descrie cum au dobandit copiii din Polonia o gandire liberala cu ajutorul jucariilor.

Joi, 29 martie, ora 22.00, concert PINK FREUD (Pol). Intrare 10 lei.
Intr-un sondaj al revistei „Jazz Forum”, Pink Freud a fost desemnata cea mai buna trupa de jazz electronic . Folosind o mare varietate de instrumente de la contrabas, trompeta si vibrafon la electronice, Pink Freud scot la iveala tonalitati pline de originalitate si finete, care solicita atentia si concentrarea publicului.

Duminica, 1 aprilie, ora 20.00 – proiectie film: Beats of Freedom. Intrarea libera.
Beats of freedom, Polonia 2010, 72 min., documentar subtitrat in limba engleza – un film despre inceputurile muzicii rock in Polonia, prezentat din perspectiva ziaristului englez de origine poloneza, Chris Salewicz. O calatorie muzicala in timp, cu inregistrari unicat, extrem de emotionante, din ultimii 50 de ani.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti, Chambre de Chat, Pavilion Journal, JADD.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Feeder, BestMusic, BeWhere, TATAIA, Carevasazica, Decat o Revista, Hypestreet.ro, hipmag.ro, iConcert, IQads, Metropotam, Zoom, Orasul Meu, Arte si Meserii, thegig.ro, Sapte Seri, shoppingreport.ro,shoppingnews.ro, Tilllate.ro, b365.ro, VeiozaArte.ro, Modernism.ro, Zile si nopti, urban.ro, infomusic.ro, hailaconcert.ro, kudika.roelectroblog.ro, muzicabuna.ro, musicnights.ro, woobicha.ro,sofresh.ro,beatfactor.ro,nights.ro,electroblog.ro

Control club se afla pe Str. Academiei, nr. 19, in Pasajul Victoria, intrarea dinspre facultatea de Arhitectura.

 

Duminica 25 martie,ora 21.00 
La Chambre Du Chat, Control Club & Pavilion prezinta: 
KEIRA IS YOU (Pol)  
Post-punk/alternative/post-rock

     Duminica 25 martie, trupa poloneza Keira is You revine pe scena din Control si promite un live-act fascinant. Asemenea polonezilor de la Tides From Nebula, Keira is You se numara printre formatiile care au reusit sa surprinda, sa starneasca  interesul si admiratia publicului si presei de specialitate in urma performance-ului lor impresionant de anul trecut.
Sound-ul celor de la  Keira Is You poate fi descris ca o combinatie de post-rock si rock ambiental cu elemente de New Wave, fiind comparat cu cel al legendarei trupei The Cure, din primii sai ani de activitate.
     Infiintata in 2008, trupa poloneza isi lansa deja albumul de debut in toamna anului 2009, la  Daydreem Records. Discografia lor avea sa fie completata in primavara anului 2011 de EP-ul ”One of those things that You do once in a lifetime and hopefully learn a lesson from”, la  Tonteknik Recordings in Umea (Suedia), alaturi de Magnus Lindberg - membrul trupei Cult de Luna- ca si producator.
     De-a lungul anilor, Keira Is You au completat turneul trupei Jeniferever ca supporting band si au concertat alaturi de trupe ca The Appleseed Cast, Engine Down, dEUS si Placebo.
Trupa este formata din Jakub Radomski (vocals, guitar, baritone guitar, bass), Jacek Pełka (drums), Tomasz Korgul (keys, synthesizers, glockenspiel, violins, accordion) si Łukasz Michno (bass);

www.facebook.com/pages/Keira-Is-You/265785269186
 www.myspace.com/keiraisyou
www.lastfm.pl/music/Keira+Is+You
www.youtube.com/user/DaydreemRecords

“(…) Nothing Else Will Happen casts its net far and wide with powerfully experimental nuances like children choirs, elements of New Wave, cello and synthesizers. Indie rock should be a little chalenging, now shouldn’ t it?” - Smother.net

Intrare: 10 lei
Open doors: 20h

Concertul face parte din seria evenimentelor Polish Week in Control.
Control club se afla pe Str. Academiei, nr. 19, in Pasajul Victoria, intrarea dinspre facultatea de Arhitectura. 


Joi 29 martie, ora 22.00 @ club Control:

PINK FREUD – live@Control
Warm-up by JADD

     Joi 29 martie, trupa PINK FREUD revine in Romania, promitand un show plin de dinamism si originalitate.Evenimentul din clubul Control este organizat cu sprijinul Institutului Polonez, care le va facilitat si participarea la Bienala Internaţionala de Teatru REFLEX (28 martie 2012, Sfantu Gheorghe).
     Infiintata de Wojtek Mazolewski in anul 1998, PINK FREUD spargea tiparele muzicale ale vremii printr-un sound proaspat si modern, o combinatie de  jazz cu rock, folk, jungle, drum’n’bass. Chiar dupa primul lor album - “Zawijassy”-, publicul a remarcat diferenta dintre inregistrari si live-urile lor absolut fascinante si a inscris performance-urile genialilor polonezi sub labelul “trance-jazz-dance”.
     In sondajul Jazz Top 2007 al revistei „Jazz Forum”, Pink Freud a fost desemnata cea mai buna trupa de jazz electronic .Folosind o mare varietate de instrumente de la contrabas, trompeta si vibrafon la electronice, Pink Freud scot la iveala tonalitati pline de originalitate si finete, care cer mare atentie si concentrare din partea ascultatorilor.

Abordarea libera a jazz-ului se modifica si se coloreaza de la un album la altul.

„Fara sa piarda din energia sa caracteristica, dar venind cu si mai mult entuziasm, Pink Freud marcheaza prin „Alchemia” urmatorul punct decisiv in cariera sa artistica, caracterizandu-se prin viziunea auctoriala asupra muzicii, prin maiestria execuaiei si expresivitatea scenica.” - Piotr Lewandowski/ „Popup Magazine” , despre „Alchemia” (Universal Music) , primul album oficial de studio al formatiei.

     Foarte apreciata si pentru videoclipurile sale , trupa Pink Freud primea, in 2005, premiul Yach la categoria „Alta Energie” pentru clipul piesei  „Come as you are”, iar in 2007 obtinea Grand Prix la festivalul Yach Film pentru clipul piesei „Dziwny jest ten kraj” („Aceasta tara este ciudata”), care deschide albumul „PUNK FREUD”.
     O mostra de abordare artistica avantgardista este si   "Monster of Jazz", cel mai recent album al trupei ( al-7-lea).
     In pragul lansarii unui nou album si după un lung turneu ce i-a purtat pe scenele multor cluburi si festivaluri europene ( Polonia, Anglia, Elveţia, Ungaria, Franţa), dar şi Asia (Japonia), PINK FREUD revin in Bucuresti pentru un concert spectaculos, o  adevarata demonstratie de creativitate nemarginita , improvizatie, spontaneitate si talent.
Va asteptam la Control!

PINK FREUD
Wojtek Mazolewski - bas
Adam Milwiw - Baron - trompeta
Tomasz Duda - saxofon
Rafał Klimczuk - tobe



Intrare: 10 lei
Open doors: 21.00h
Warm-up by JADD

Parteneri media: Radio Romania Cultural, rfi.ro, Music Channel, Feeder, TATAIA, BestMusic, BeWhere, Carevasazica, Decat o Revista, Hypestreet.ro, hipmag.ro, iConcert.ro, IQads, Metropotam, Zoom, Orasul Meu, Arte si Meserii, thegig.ro, Sapte Seri, shoppingreport.ro,
shoppingnews.ro, Tilllate.ro, b365.ro, VeiozaArte.ro, Modernism.ro, Zile si nopti, urban.ro, infomusic.ro, hailaconcert.ro, kudika.roelectroblog.ro, muzicabuna.ro, musicnights.ro, woobicha.ro,sofresh.ro,beatfactor.ro,nights.ro,electroblog.ro

     Evenimentul este organizat cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti si Hello Hotels.
Control club se afla pe Str. Academiei, nr. 19, in Pasajul Victoria, intrarea dinspre facultatea de Arhitectura.


http://www.culturapoloneza.ro/
http://control-club.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !