joi, 9 februarie 2012

Events: Club Control



TIM SWEENEY (Beats in Space / DFA, New York)
     Cel mai indicat ar fi sa vorbim despre Tim Sweeney si emisiunea sa de radio Beats in Space m pentru ca au o istorie comuna. Timp de aproape un deceniu, Tim Sweeny a cescut popularitatea acestui radio show difuzat din inima NY City, care la randul sau l-a ajutat sa devina unul dintre cei mai cunoscuti dj new-yorkezi. Intelegand  puterea unui asemnea dance-oriented show, Tim a mixat cele mai dansante piese de disco, new wave, Chicago house, minimal techno, Krautrock, funk and soul, or post-punk, fara sa tina cont de genul muzical , timp sau spatiu.S-a inspirat din orice mediu , a cautat valoarea in orice stil si gen muzical si a promovat acest nou concept de combinatie de stiluri, invitand artsiti cu nume sonore si dj veniti din mai multe zone muzicale. In studio-ul BIS  , Sweeny a avut alaturi o mare divestitate de artisti, de la Carl Craig  si Superpitcher , veniti dintr-o scena avant-techno , la grupul australian de turntablisti The Avalanches, si pana la legende hip-hop  ca Steinski ( Double Dee & Steinski's Lessons fame)
     "Since I need to do something different for each show, I'm forced to go out and discover new music every week. It can be recently released or unreleased records, or older songs that people haven't heard before. I try to find the best music from all different genres, and then make them fit together in ways that appeal to people who might not have liked, say, disco or techno, before now. For me it's always fun finding tracks that people don't know about, but that sound amazing." - Sweeney.
     Dupa o vreme, Sweeney isi incepe colaborarea cu DFA Records si devine producator si co-producator al unor hituri si trupe de succes. In 2009 lansa label-ul  Beats in Space Records.

Get in Control to find out more!

Intrare libera !

www.beatsinspace.net
Camera Sambo : 23.00 h, Control Club, Str. Academiei, nr 19 (Pasajul Victoria, zona Universitate).


Sambata, 11 februarie,ora 22.00@CONTROL

The Pixels


In deschidere: TANZ OHNE MUSIK

Open doors: 21.00h
Intrare: 10 lei

     Proiectul The Pixels lua nastere in Bucuresti, in 2006, detasandu-se incontenstabil din randul trupelor alternative printr-un mix de ritmuri indie-rock combinate cu un sound electronic- new wave.
     The Pixels au concertat pe aceeasi scena cu UNKLE (Delta Music Fest) , Deus (Stufstock) , Sofa Surfers ( Fabrica), Sophie Ellis Bextor (Party Orange ) , Lowe si trupa britanica Lyrebirds (club Control) si la alte festivaluri nationale de amploare (Delta Music Fest sau Coke Live).
     In 2008 au lansat Fire Exit, primul lor album, la casa de discuri LaStrada ( lastradamusic.ro)  si in 2009 demo-ul Time Goes Tic-Tac.
     ”Fire Exit revolts against all ready - made devices. It's as hopelessly honest and spontaneous as life, sex, success and defeat...” - The Pixels. 

http://www.youtube.com/watch?v=xI7Pc1VYeo0

The Pixels:
Andreas Aron - astrophysicist
Tudor Popescu - physical trainer
Rooly - port bonheur

http://www.thepixels.ro/
www.myspace.com/thepixelsofficial
http://www.facebook.com/ThePixels



     TANZ OHNE MUSIK este proiectul lui Dan Serbanescu (The Pixels, Divine Muzak), insotit pe scena de Color Nurse, care asigura conceptul vizual al showului. Va vor scufunda intr-o atmosfera profunda creata de un mix captivant de efecte sonore si vizuale.

”Dive” VIDEO: http://vimeo.com/36037608.

Dupa concert, ramaneti pe ringul de dans la o noua editie Indie Invasion (party concept by Leo).

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Feeder, BestMusic, BeWhere, Carevasazica, Decat o Revista, Hypestreet, hipmag.ro, iConcert, IQads, Metropotam, Zoom, Orasul Meu, Arte si Meserii, thegig.ro, Sapte Seri, Shopping Report, Shopping News, Tilllate, b365.ro, VeiozaArte, Zile si nopti, urban.ro, infomusic.ro, hailaconcert.ro, kudika.ro,  electroblog.ro, muzicabuna.ro, woobicha.ro,sofresh.ro



La Chambre Du Chat , Control Club  & Pavilion prezinta:

 TESKOHIPPIES (Slovacia)
alternative/indie

     Seara de miercuri, 15 februarie, debuteaza incendiar cu un live gig marca TESKOHIPPIES! Show-urile slovacilor reusesc sa surprinda publicul de la o piesa la alta prin tonalitati extrem de diferite si sa mentina ritmul alert pana la ultimul riff de chitara.
     Soundul trupei Teskohippies, originara din Vrbove si Piestany (SlovaKia), a fost catalogat ca fiind un mix melodic de pop , punk si alternativ, influentat de trupe precum Raveonettes, Pixies, Joy Division, The Velvet Underground, Nirvana, The Strokes, B.R.M.C. si The Libertines.
Materialele lor discografice trec de la un tonus indracit de Rock N' Roll & punk (End of Summer, Jack & Coke) , la indie rock tunes (You`re Not So Dead, Smells like southern Lands) si coboara la tonalitati melancolice (Neon Flow).


Teskohippies:
Alexander Antoska (bas)
Renat Khallo (voce, chitara)
Bohus Michalko (voce, chitara)
Lukas Snoha (tobe)

Discografie:
EP : I lie Q , 2007;
CD : Trying to make U Stay , 2011
EP: Looks On Fire (2011)

http://www.teskohippies.com/
http://www.bandzone.cz/teskohippies
http://www.myspace.com/teskohippies

Intrarea este libera!

Evenimentul incepe la ora 22.30. Dupa concert urmeaza Press Pause Party cu Paula, ”the best indie student party in town” !

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Feeder, BestMusic, BeWhere, Carevasazica,  Vice, Pavilion Journal for Politics and Culture, Hypestreet, hipmag.ro, iConcert, IQads, Metropotam, Zoom, Orasul Meu, Arte si Meserii, thegig.ro, Sapte Seri, Shopping Report, Shopping News, Tilllate, b365.ro, VeiozaArte, Zile si Nopti, urban.ro, infomusic.ro, hailaconcert.ro, kudika.ro, woobicha.ro, electroblog.ro


Joi, 16 februarie, ora 22.00 @CONTROL:

ELEKTRO GUZZI
KHIDJA

     Joi, 16 februarie, Control si Forumul Cultural Austriac va invita la un live spectaculos marca Elektro Guzzi, seara fiind completata de Rusu & Flore aka Khidja. Dupa participarea in 2011 la festivalul Rokolectiv, Elektro Guzzi revin in Bucuresti in cadrul unui turneu de promovare a celui de-al doilea album, Parquet.


Open doors: 21:30
 Intrare: 15 lei

      Trupa austriaca Elektro Guzzi a captat atentia si admiratia publicului prin sound-ul aparent digital, pe care Bernhard Hammer, Jakob Schneidewind si Bernhard Breuer il produc folosind doar instrumente clasice precum basul, chitara si tobele.
      Chiar daca set-up-ul lor este traditional, membrii trupei se transforma in adevarate masini, atat pe scena cat si in studio. Rezultatul este un sound electronic si un show efervescent. Oricat de greu ar fi de crezut, tot ceea ce se aude este un produs analog! Elektro Guzzi nu sunt interesati de explorarea unui peisaj sonor marcat de lungi pasaje minimale de jamming si improvizatii sau de o abordare computerizata a muzicii. Tot ceea ce se aude este produs 100% live. Pentru ei, ceea ce conteaza cel mai mult este structura.
     Formata in 2004, trupa a preferat sa astepte 5 ani pentru a-si perfectiona tehnica, inainte de a intra in studio.
     In 2011, Elektro Guzzi lansau Parquet, cel de-al doilea album. Parquet este un material discografic plin de nuante, detalii de finete estetica si tonalitati dintre cele mai avantgardiste, dar in acelasi timp este foarte apreciat in zona de techno-clubbing. Fiecare dintre cele 9 piese par sa poarte o amprenta distincta, ce le confera personalitate, ca de exemplu schimbarile hipnotice de beat-uri din "Affumicato" sau ritmul scurt, sacadat din "Absorber" sau efectul de "gated chords" din "Patagonia".


www.youtube.com/watch?v=iWviLy1BiCs

     Desfasurarea de forte din performance-ul trupei Elektro Guzzi plaseaza concertul austriecilor in randul celor mai incitante "must see live acts".

www.elektroguzzi.net
www.myspace.com/elektroguzzi
www.facebook.com/elektroguzzi

 --

     Khidja este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare pe scena muzicii electronice romanesti. Rusu si Flore mixeaza genuri muzicale diverse de la funk, jazz si deep house la disco, iar set-urile lor nu inceteaza sa ne surprinda de la un eveniment la altul.


www.facebook.com/khidja.official

 --

 Evenimentul este organizat de Forumul Cultural Austriac si Club Control, cu sprijinul Hello Hotels.

 
Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Feeder, BestMusic, BeWhere, Carevasazica, Decat o Revista, Vice, Allgemeine Deutsche Zeitung, Hypestreet, hipmag.ro, iConcert, IQads, Metropotam, Zoom, Orasul Meu, Arte si Meserii, thegig.ro, Sapte Seri, Shopping Report, Shopping News, Tilllate, b365.ro, VeiozaArte, Zile si nopti, urban.ro, infomusic.ro, hailaconcert.ro, kudika.ro, InYourPocket, electroblog.ro, nights.ro, beatfactor.ro, djsets.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !