miercuri, 4 ianuarie 2012

Biografii/Discografii: Costin Cazaban


     Costin Cazaban s-a născut pe data de 9 septembrie 1946, la Bucureşti şi a trăit până pe 20 februarie 2009, Paris. A fost un compozitor şi critic muzical, cunoscut în special în domeniul muzicii spectrale. A absolvit Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Bucureşti. A desfăşurat activitate academică, ca profesor de armonie şi scriitură la Conservatorul George Enescu din Bucureşti şi Doctor al Universităţii Paris I Panthéon-Sorbonne, Paris III, Paris IV şi Lyon II, din Franţa, unde se stabilise începând cu anul 1983. A publicat studii, articole de muzicologie şi critică muzicală în publicaţii precum “Le Monde”, “Le Monde de la Musique”, “La Revue Musicale”, “Silence” şi a fost corespondent al Radio France International.
       În decursul activităţii sale, a fost laureat la Torino în anul 1987 cu premiile I şi II la concursurile de compozitie ICONS. A fost membru al Centrului Internaţional de Cercetări şi Studii Transdisciplinare (CIRET), respectiv al SACEM.
      Dintre operele sale în domeniul muzicii spectral se numara: "Musique Pour Saint-John Perse" (1972), "Reflet Dans Mon Visage Caché" (1973), "Alcyon" (1998) "Dedalus" (1999), "Pax Vobiscum" (2005) şi "In Memoriam Giovanni Paolo II" (2005). "Flûtes à Vide" şi "Naturalia (I)" sunt de asemenea două astfel de compoziţii, create în anul 1986, care au fost incluse pe albumul omonim numelui maestrului, “Costin Cazaban”, apărut în 1997 la Edition Modern.
      A mai colaborat în diverse rânduri pe discuri alături de muzicieni precum Iancu Dumitrescu, Octavian Nemescu, Ana-Maria Avram, Nicolae Brânduş şi Liviu Dandara.



Costin Cazaban – Costin Cazaban (1997, Edition Modern)


Flûtes A Vide (feat Pierre-Yves Artaud)
Zig-Zag (feat Fernando Grillo)
Croisements Recherches, Choral Et Evasion (feat Musica Nova Ensemble)
Naturalia (feat Adrian Tomescu)
Antimemoria (feat Musica Nova Ensemble)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !