vineri, 4 noiembrie 2011

Palimpseste electro-clasice la Hibernalul de Chitara !     După două săptămâni de concerte în dulcele stil clasic, Hibernalul de Chitară îşi schimbă abordarea şi trece la …PALIMPSESTE. Sâmbătă, 05 noiembrie 2011, orele 19.00, publicul este invitat să-i vadă şi să-i audă pe Maxim Belciug (chitară), Vlaicu Golcea (electronice) şi Gabriel Spahiu (actor) într-un spectacol de muzică vie şi poezie. Un fusion electro-clasic cu beat-uri extravagante şi improvizaţii baroce împănate cu lecturi din "Oamenii nu merită poezia" de Liviu Uleia.
     Şi dacă cumva nu ştiţi ce înseamnă PALIMPSESTE, vă lămurim noi, citând din DEX: “granitoide anatectice și metasomatice în care paleosoamele reflectă moștenirea unor structuri metamorfice sau sedimentare. Acumulări de material vechi, prelucrat îndelung, în condițiile hidrodinamice actuale.” Un fel de piatră filozofală muzicală!

     Concertul are loc în sediul Bibliotecii Naţionale a României, Sala Cataloagelor (str. Ion Ghica 4).

Intrarea este liberă.
     8 concerte, 18 artişti, muzică, lectură, cultură. Aceasta este invitaţia pe care o lansează Hibernalul de Chitară de la Biblioteca Naţională. Timp de 8 săptămâni, publicul este aşteptat să ia parte la agapele muzicale de sâmbătă seara, care propun un program variat, cu muzică veche, muzică de cameră, muzică electronică, flamenco, poezie, triluri de privighetoare şi acorduri de chitară.
     Julien Green spunea că o bibliotecă este intersecţia tuturor viselor umanităţii. În acest festival, Biblioteca Naţională devine şi intersecţia tuturor muzicilor lumii. Aşadar, timp de 8 săptămâni, vă poftim să cântăm, să citim şi să visăm împreună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !