miercuri, 2 noiembrie 2011

Biografii/Discografii: Nuxe

audiotrust.ro
     Nucu este un foarte important om de radio şi producţie muzicală, care a început în spatele consolei de mixaj în anul 1987, la Radio Bucureşti. A mai activat de-a lungul timpului la alte posturi de radio precum legendarul Radio Nova 22, Radio România Tineret, Europa Liberă, Pro Fm şi Europa Fm. La ProFm a adus ceva inovator nou pentru radiodifuziunea autohtonă, promo-urile de radio cu tăieturi din filme romaneşti, care au fost utilizate mai târziu şi la Radio Guerrilla.
      A făcut parte din echipa Profi Productions, care a realizat, printre altele, toată promovarea audio a lansării postului de televiziune ProTv. Din Profi Productions mai făceau parte Adrian Sarbu, Gabriel Dobroiu, Cristian Stanciu şi George Culda. Alături de ultimii doi dintre ei a pus bazele în anul 1997 celui mai important studio audio din domeniul media şi publicitate, Yama Studios.
     În anul 2001 a plecat în Canada, unde a lucrat în producţie audio pentru Canadian Broadcasting Corporation, la Emi Studios, din Montreal. A realizat rubrica intitulată "Cronicar Cultural", în cadrul emisiunii în limba română de la postul tv local CH Montreal, alături de Viorel Gaiţă. De-a lungul activităţii a creat coloana sonoră pentru câteva documentare în Canada şi România.
     Nucu Rădulescu s-a întors pe meleagurile noastre în anul 2007 şi s-a alăturat echipei Trust Productions, unde mai activau Cezar Stănciulescu, fraţii Nasser şi mulţi alţii. În anul 2009 a înfiinţat propriul său studio de producţie audio, Artform Productions.
A mai lucrat ca şi inginer de sunet la posturile tv Antena 1 şi Antena 3, temporar, în perioada 2005-2006.
      S-a implicat şi în producţia de muzică electronică, sub aliasul Nuxe. A bifat o apariţie discografică pe compilaţia "Couleurs De Bucharest" (2000, Radio France Internationale), cu piesa "Tudorică", precum şi alte câteva piese pe compilaţia "Undergroove Nights". De asemenea a masterizat albumul celor de la NSK, "Proiectul Verde", lansat în anul 1998 prin Fundaţia Culturală Phoenix.
      În prezent este producător audio la Artform Productions, realizează în principal producţie audio pentru Discovery Networks Romania şi lucrează în paralel la noi piese din sfera muzicii chillout. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !