marți, 1 noiembrie 2011

Biografii/Discografii: Cosmin TRG


       Cosmin este unul dintre cei mai cunoscuţi producători români de muzică electronică la nivel internaţional, stilul său fiind orientat în mare parte spre dubstep. Însă cu greu poate fi integrat într-o anumită matrice, sound-ul său variază mult, trecând prin techno cu influenţe Detroit sau Chicago, evoluând mereu, experimentând, jonglând.
       A debutat în anul 2002 la festivalul TMBase sub pseudonimul Trigga, cu care a încercat o apropiere mai înspre drum and bass. Cu acest proiect a bifat o prezenţă discografică pe compilaţia aniversară a festivalului din 2004, cu o piesă realizată în colaborare cu D-laid, numită "Unstable". Alături de Seb alcătuieşte grupul Infamous Massive aka Cynical, cu care semnează de asemenea pe ediţia TM02Base, piesa "Posession".
        Anul 2007 a fost cel în care s-a produs lansarea spre o carieră de succes la nivel internaţional, prin intermediul materialului “Put You Down”, lansat la Hessle Audio. A fost foarte bine primit, lăudat inclusiv de Mary Anne Hobbs de la BBC Radio 1.
       TRG a lansat în anul 2011 albumul său de debut numit "Simulat", la labelul 50 Weapons a lui Modeselektor. În acesta se simte o schimbare, techno fiind stilul predominant pe care îl abordează, un material de o maturitate a soundului demnă de laude. Un album trebuie să fie reprezentativ pentru acel artist, iar el trebuie să-l “pregatească”, să-I formeze, să-i creeze o personalitate, astfel încât să-i rămână o emblema de-a lungul timpului. Acest fapt nu face altceva decât să-i crească renumele în ochii ascultătorilor, iar viitorul este ca şi asigurat pentru el, deoarece numele îi va fi de ajuns ca să stârnească publicul să-i asculte producţiile. Un album trebuie totodată să aibă o anumită ritmicitate, să fie dinamic, să nu fie monoton sau să plictisească, să se axeze doar pe un anumit stil sau bpm. El trebuie să “curgă” asemeni unui mix ieşit de sub platanele unui foarte priceput dj, iar “Simulat” îndeplineşte toate aceste criterii, fiind unul dintre cele mai valoroase albume de muzică electronică din România "modernă".
       Despre Cosmin mai pot spune că de-a lungul timpului a colaborat cu nume mari precum Benga, DJ Zinc şi mulţi alţii. A fost printre puţinii români prezenţi la Red Bull Music Academy, în anul 2007 şi 2011.
       În afara carierei muzicale Cosmin este şi scriitor, având publicate trei cărţi de poezii. De asemenea a susţinut activitate publicistică în cadrul unor reviste şi site-uri de profil din muzica electronică.


Cosmin TRG - Simulat (2011, 50 Weapons)


monkeytownrecords.com


Amor Y Otros

Ritmat
Infinite Helsinki
Want You To Be
Interstellar Inflight Entertainment
Fizic
Star Motel
Less Of Me, More Of Yo
Osu Xen
Lillasyster
Samiska
Form Over Function




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !