sâmbătă, 8 octombrie 2011

Luna Amara @ GuerriLive, în direct pe Facebook, luni, 10 octombrie



     Al patrulea GuerriLIVE aduce, de această dată, o porţie babană de rock alternativ şi o noutate pentru fanii muzicii româneşti de calitate: începând cu trupa LUNA AMARĂ, concertele vor putea fi văzute şi auzite live pe www.facebook.com/ursusromania, în cadrul conceptului Ursus Evolution, care prezintă evoluţia muzicii româneşti la Radio Guerrilla.
Luni, 10 octombrie 2011.

     GuerriLIVE înseamnă concerte susținute de trupele noului val din muzică românească, găzduite și transmise în direct din studiourile Radio Guerrilla.
În fiece săptămână, în fiece luni, de la 7 seara.

Maestru de ceremonii - Bogdan Șerban

Pagina de FB: www.facebook.com/Guerrilive

      LUNA AMARĂ este cea mai complexă şi mai controversată apariţie muzicală a scenei rock româneşti din anii 2000 încoace. Cenzurată din cauza opiniilor politice tranşante, cu un clip pe tv atunci când încă nu exista un album, prezentă la toate festivalurile importante, o noutate absolută prin integrarea sunetului de trompetă într-un sound alternative, LUNA AMARĂ şi-a format un public al său, un public care vrea să înţeleagă mai mult, care vrea să se implice mai mult.
     Trupa a început să cânte în 1999, însă abia în 2004, apare albumul de debut Asfalt (Rebel Music/ Roton). În acelaşi an, trupa apare pe prima pagină a mai multor cotidiene naţionale, din cauza unor probleme de cenzură ivite la Cluj, Bacău şi Alba-Iulia, dar şi datorită unei interpretări pline de semnificaţii politice la Stufstock Vama Veche, în direct la TVR1.
     De la debutul discografic şi până în prezent, LUNA AMARĂ a cântat în deschiderea formaţiilor Faith No More, Ozzy Osbourne, HIM, Apocalyptica, Amorphis, Paradise Lost, Clawfinger, Toy Dolls, construindu-şi experienţa necesară abordării unor astfel de concerte. Şi-a făcut debutul internaţional la festivalul de la Sziget, în 2005. A cântat în Germania, Olanda, Franţa, Ungaria, Bulgaria, Turcia şi Republica Moldova. Al doilea album, Loc Lipsă (Roton/ R.U.L.), a beneficiat de cel mai lung turneu de cluburi din istoria rock-ului românesc, cu peste 35 de date pe parcursul a doar trei luni. În tot acest timp, LUNA AMARĂ s-a implicat activ în campania „Salvaţi Roşia Montană!”, cei doi solişti au găsit timp să scrie şi poezie, iar Mihnea chiar să publice două cărţi, „No Future” şi „Mânia.Ro”. În 2007 şi 2008, LUNA AMARĂ a susţinut peste 50 de concerte, a cântat pe scenele marilor festivaluri româneşti de gen (Stufstock, FânFest, Peninsula, Coke Live, etc.) şi a fost invitată pentru a doua oară la Sziget.
     În 2009, trupa a lansat un nou album "Don’t let your dreams fall asleep", susţinut de un turneu de promovare în 18 oraşe.
     În 2010, după o primă jumătate de an plină de concerte, LUNA AMARĂ are onoarea de a deschide ultima zi a Sonisphere/Tuborg Green Fest Romania, urcând pe aceeaşi scenă cu Anathema, Stone Sour, Alice In Chains şi Rammstein. Pe 2 octombrie 2010, trupa deschide concertul Ozzy Osbourne la Bucuresti, începând, astfel, oficial, turneul aniversar de 10 ani, iar două săptămâni mai târziu, Mihnea Blidariu işi lansează primul roman "Playlist".
     Ultimul album semnat LUNA AMARĂ “Pietre în alb” a fost lansat recent. Pe 13 octombrie, trupa îşi începe turneul de promovare:

13 octombrie – Sibiu, Oldies Pub (+ Alternativ Quartet), 15 lei
14 octombrie – Brasov, Rockstadt (+ Alternativ Quartet), 15 lei
15 octombrie – Bucuresti, Fabrica (+ Up To Eleven), 30 lei (album gratis la intrare)
21 octombrie – Timisoara, Daos, 15 lei
22 octombrie – Cluj Napoca, Irish Music Pub (New Wave Fest), tba
28 octombrie – Tg. Mures, Bastionul Dogarilor, 15 lei
29 octombrie – Suceava, Abanina Café (+ MAT), 15 lei
4 noiembrie – Bacau, Subway Romtelecom, 15 lei
5 noiembrie – Iasi, Bar Hand (+ 43endings, Moldova), 15 lei
11 noiembrie – Pitesti, Hush, 15 lei
12 noiembrie – Craiova, Café Teatru Play (+ Up To Eleven), 15 lei
18 noiembrie – Galati, Zodiar, 15 lei
19 noiembrie – Constanta, Biblioteq (+ White Walls), 15 lei
25 noiembrie – Deva, Fischer’s Pub, 15 lei
26 noiembrie – Arad, Flex, 15 lei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !